ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Έχουμε ακήρυχτο πόλεμο

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2011, 05:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γ. Παπανδρέου: Έχουμε ακήρυχτο πόλεμο
Facebook Twitter Whatsapp

Για ακήρυχτο πόλεμο χωρίς όπλα που “βρήκε την χώρα ευάλωτη και εκτεθειμένη” έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τις αποφάσεις της συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος».

Για ακήρυχτο πόλεμο χωρίς όπλα που “βρήκε την χώρα ευάλωτη και εκτεθειμένη” έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τις αποφάσεις της συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος».

«Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα όταν βρισκόμαστε απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επεσήμανε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται, αλλά, όπως είπε, με άλλους όρους, με μεγαλύτερη ασφάλεια.

«Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της χώρας», τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν θα είχαμε πετύχει τίποτε αν δεν είχαμε δίπλα μας τους πολίτες να βάζουν πλάτη». «Η προσπάθεια είναι εθνική, η επιτυχία είναι συλλογική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ακόμη ότι «κανένα ΔΝΤ δεν καθορίζει τη πολιτική μας περισσότερο από τις δικές μας επιλογές», υπογραμμίζοντας ότι «η πορεία μας θα εξαρτηθεί από εμάς τους ίδιους».

Ακόμη υπερασπίστηκε το «Σύμφωνο για το ευρώ», και τόνισε ότι η πρόταση της Ελλάδας για ευρωπαϊκό φόρο στις χρηματοπιστωτικές αλλαγές, έγινε αποδεκτή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε αρκετές φορές στη διάρκεια της ομιλίας του ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να πολεμήσει και να μην φυγομαχήσει, να πάρει δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις πλην όμως απαραίτητες για την σωτηρία της Ελλάδας.

Χαρακτήρισε το μνημόνιο μια «σκληρή συμφωνία» που όμως «εγγυάται» ότι η χώρα δεν θα ξαναβρεθεί στο ίδιο τραγικό επίπεδο.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ σημειώνοντας πως ορισμένοι «παριστάνουν ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν με το μνημόνιο, θέλουν να ξεχνάνε τις επιτηρήσεις στις οποίες μας έβαλαν, το δημόσιο χρήμα που σπατάλησαν παντού και ότι το δημόσιο χρέος διπλασιάστηκε επί ημερών τους».

«Για αυτούς», συνέχισε, «χρειάστηκε η ελληνική κυβέρνηση να ψάχνει δάνεια για να σωθεί η Ελλάδα, για αυτούς υπογράψαμε μνημόνιο ως τεκμήριο ότι ποτέ πια δεν θα κακομεταχειρίζεται ελληνική κυβέρνηση τα χρήματα του ελληνικού λαού».

Ο κ. Παπανδρέου κλιμάκωσε την επίθεσή του σημειώνοντας πως «θα έπρεπε να είχαν το θάρρος να το υπογράψουν οι ίδιοι. Είπαν άσε να βγάλει το ΠΑΣΟΚ τα κάστανα από τη φωτιά.

“Αν η Νέα Δημοκρατία είχε την πολιτική γενναιότητα θα είχε υπογράψει η ίδια ως κυβέρνηση το μνημόνιο και κατόπιν θα πήγαινε σε εκλογές, όπως έπραξε η απελθούσα κυβέρνηση της Ιρλανδίας, είπε χαρακτηριστικά”.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την Ολομέλεια της Βουλής για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Β. Έξαρχος: Η χώρα κέρδισε άλλη μια μάχη

"Οι θετικές για τη χώρα και την Ευρώπη αποφάσεις που ελήφθησαν στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής αποτελούν επιβράβευση των θυσιών των Ελλήνων πολιτών και είναι αποτέλεσμα μιας σκληρής και επίπονης διαπραγμάτευσης που δικαιώνει την προσπάθεια του προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης", τόνισε  ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος,.

Ο κ. Έξαρχος σημείωσε ότι "η χώρα μας κέρδισε άλλη μια μάχη για την έξοδο από την κρίση που πρέπει να συνεχιστεί με σχέδιο και αποφασιστικότητα".

Σχετικά Θέματα: Συζήτηση στη Βουλή για τη Σύνοδο Κορυφής

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr