ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άκης κέρδισε το Der Spiegel - Tι λέει ο πρώην Υπουργός

Δημοσίευση 17 Μαρτίου 2011, 21:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Άκης κέρδισε το Der Spiegel - Tι λέει ο πρώην Υπουργός
Facebook Twitter Whatsapp

O Άκης Τσοχατζόπουλος απέσπασε από την Γερμανική Δικαιοσύνη δυο καταδικαστικές αποφάσεις για το Der Spiegel!

O Άκης Τσοχατζόπουλος απέσπασε από την Γερμανική Δικαιοσύνη δυο καταδικαστικές αποφάσεις για το Der Spiegel!

Οι αποφάσεις καθαρογράφηκαν σε χρόνο dt και του τις έστειλαν στην Ελλάδα σήμερα το απόγευμα!

Η πρώτη απόφαση υποχρεώνει το περιοδικό να αποκαταστήσει την αλήθεια, σύμφωνα με την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και να δημοσιεύσει ολόκληρη την απόφαση στο επόμενο τεύχος στο ίδιο ακριβώς σημείο!

Η δεύτερη απόφαση απαγορεύει στο Γερμανικό περιοδικό να ασχοληθεί και πάλι με το θέμα!

Ο πρώην υπουργός με ανακοίνωση που εξέδωσε για την δικαίωσή του από τα γερμανικά δικαστήρια δηλώνει τα εξής:

"Όπως είχε δηλώσει ο Α. Τσοχατζόπουλος στις 07.02.11, προσέφυγε στη Γερμανική Δικαιοσύνη, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με όσα συκοφαντικά και ανυπόστατα περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα του περιοδικού DER SPIEGEL ,-τεύχος 6 της 7.2.2011-, σχετικά με το πρόσωπό του.

Έτσι, το Πολυμελές Πρωτοδικείο του Αμβούργου με δυο αποφάσεις  του, στις 9 Μαρτίου 2011 και στις 16 Μαρτίου 2011,έκανε δεκτές τις αντίστοιχες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο κ. Τσοχατζόπουλος μέσω των δικηγόρων του.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο για τον Τύπο τμήμα του Δικαστηρίου, με απόφασή του, στις 16.3.2011, απαγόρευσε στο περιοδικό DER SPIEGEL την περαιτέρω δημοσίευση και μελλοντική επανάληψη των επίμαχων συκοφαντικών αναφορών, που είχαν καταγγελθεί στην αντίστοιχη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Επιπλέον, με άλλη απόφαση, από 09.03.11, το ίδιο Δικαστήριο υποχρέωσε το περιοδικό DER SPIEGEL να δημοσιεύσει στο επόμενο τεύχος του, στο ίδιο σημείο στο οποίο δημοσιεύθηκε το εν λόγω άρθρο, με την ίδια γραφή και στο ίδιο μέγεθος, την αντιδήλωση του Α. Τσοχατζόπουλου, που αναφέρει ότι «σε σχέση με τις πωλήσεις των Γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα ουδέποτε σύστησα κάποιον σε οποιονδήποτε».

Τέλος, το Δικαστήριο προσδιόρισε, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του περιοδικού, χρηματική ποινή έως 250.000 ευρώ ή και διετή φυλάκιση για τους υπευθύνους."

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις