ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ραγκούση με προέδρους ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2011, 10:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνάντηση Ραγκούση με προέδρους ΠΟΕ-ΟΤΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Μισθολογικά ήταν κυρίως τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση, στο υπουργείο Εσωτερικών, του προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό, Γιάννη Ραγκούση.

Μισθολογικά ήταν κυρίως τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση, στο υπουργείο Εσωτερικών, του προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό, Γιάννη Ραγκούση.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Καλλικράτη και αφορούν τις μετατάξεις προσωπικού και το νέο μισθολόγιο, θέμα, ωστόσο, για το οποίο η κυβέρνηση δεν είναι ακόμη έτοιμη να συζητήσει. Η θέση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο συγκεκριμένο θέμα είναι ίδια με εκείνη της ΑΔΕΔΥ, δηλαδή ζητείται κατώτερος μισθός 1.400 ευρώ και άρση των ανισοτήτων, ενώ εκφράζεται διαφωνία με την προοπτική νέων περικοπών.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους γνωστοποίησαν στον υπουργό πως υπάρχουν δήμαρχοι, οι οποίοι, ενώ εισπράττουν την κρατική χρηματοδότηση, δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Ο υπουργός, σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο, υποσχέθηκε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα διασφαλίζονται, τόσο η μισθοδοσία, όσο και οι εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ωστόσο. ο Υπουργός καθόρισε με αποφασή του τις αποδοχές, που δικαιούνται να εισπράττουν οι γενικοί γραμματείς των δήμων. Αφορά τις αποδοχές για το χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος της απόφασης (1/1/2011) έως ότου εκδοθεί νεώτερη, όμοια.

Οι αποδοχές των γενικών γραμματέων των δήμων ορίζονται στο ποσοστό του 65% επί της αντιμισθίας του οικείου δημάρχου, ενώ επισημαίνεται ότι οι μηνιαίες αποδοχές των γενικών γραμματέων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι κατώτερες των αντίστοιχων υπαλλήλων ειδικών θέσεων 1ου βαθμού, όπως αυτές καθορίζονται κάθε φορά.

Επιπλέον, στους γενικούς γραμματείς καταβάλλεται και η οικογενειακή παροχή, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 11 του Ν. 3205/2003. Επίσης, καταβάλλεται και το επίδομα εορτών και αδείας, σε όσους εκ των υπαλλήλων αυτών πληρούν τις προϋποθέσεις, που τίθενται από την κείμενη νομοθεσία.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι από την εφαρμογή των διατάξεων της απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αλλά σε βάρος του προϋπολογισμού των οικείων δήμων του Ν. 3852/2010, στους οποίους συνίσταται θέση μετακλητού γενικού γραμματέα, η οποία εκτιμάται, για το σύνολο αυτών σε περίπου 6.400.000 ευρώ ετησίως.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις