ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα: Πόλεμος για τα πετρέλαια ο πόλεμος στη Λιβύη

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2011, 11:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παπαρήγα: Πόλεμος για τα πετρέλαια ο πόλεμος στη Λιβύη
Facebook Twitter Whatsapp

Επικρίσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην εκστρατεία κατά της Λιβύης διετύπωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.

Επικρίσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην εκστρατεία κατά της Λιβύης διετύπωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει προσφέρει πάρα πολλά σε άδικους πολέμους και επιθέσεις και βέβαια συνεχίζει αυτή τη δραστηριότητα, διότι δεν έχει διαρρήξει τη σχέση της με αυτή την πολιτική... Άλλωστε, θα μπορούσε να αξιοποιήσει και τις διάφορες διχογνωμίες στο ΝΑΤΟ, που υπάρχουν για διάφορους και όχι για φιλειρηνικούς λόγους και να παρεμποδίσει αυτή τη διαδικασία», τόνισε.

Εκτίμησε δε πως «η επίθεση δεν έχει καμία σχέση ούτε με ανθρωπισμό, ούτε με δημοκρατία. Τα πετρέλαια της περιοχής, οι αγωγοί είναι... Και δεν είναι μόνο τα πετρέλαια της Λιβύης. Είναι ότι η Λιβύη πήγαινε να παίξει κι ένα ρόλο, ενδεχομένως ηγετικό, στην Αφρική... Η Λιβύη ενδεχομένως είναι ένα προγεφύρωμα για μεγαλύτερη διείσδυση στην Αφρική. Δεν πρόκειται για καμία ανθρωπιστική επέμβαση».

Εξ άλλου, σε ό,τι αφορά στην οικονομία, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως «ο δρόμος που υπάρχει είναι ένας δρόμος κατ' εξοχήν αντιλαϊκός... Πρώτον, να ρίξουν όλο και πιο πολύ το βιοτικό επίπεδο των λαών της Ευρώπης και όχι μόνο της Ελλάδας και δεύτερον, αυτό που λέγεται χρεοκοπία - ή δεν ξέρω πώς λέγεται - να καταστρέψουν ένα μέρος του κεφαλαίου, αλλιώς δεν θα ξεκολλήσει ξανά η κερδοφορία. Αυτό τον δρόμο εμείς τον απορρίπτουμε. Αυτά είναι τα εργαλεία που έχουν στα χέρια τους... Αυτή η δημόσια, τάχα, περιουσία που έχουμε στην Ελλάδα, που είναι κάποια υπολείμματα κρατικών επιχειρήσεων ή είναι τουριστικές περιοχές κ.τ.λ., αυτές θα πουληθούν σε κατώτερη τιμή. Είναι κι αυτό μία μορφή απαξίωσης».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι θα προχωρήσει η ελεγχόμενη χρεοκοπία λέγοντας: «Δεν μπορεί να μη γίνει. Στην Ελλάδα, μόλις ξέσπασε η κρίση, έγινε αυτό που λέμε υποτίμηση της αξίας της ανθρώπινης εργατικής δύναμης, αλλά δεν είχαμε μείωση τιμών...Γιατί ο καπιταλισμός έτσι λύνει το πρόβλημά του... Τώρα θα προχωρήσουν σε μία ελεγχόμενη χρεοκοπία. Θα ξεκολλήσει το πλοίο από την κρίση; Κι αν ξεκολλήσει, θα επέλθει καινούργια κρίση. Φαύλος κύκλος είναι όλα αυτά».

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «θα έρθει η στιγμή που η κυβέρνηση θα κάνει εκλογές, ή θα προχωρήσει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας - είναι κάτι που, νομίζω, ότι συζητιέται σήμερα στους οικονομικούς παράγοντες, αλλά τα πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν ακόμη ενδώσει σε μία τέτοια επιταγή. Δεν είναι θέμα συνωμοσίας. Να το ξεκαθαρίσουμε. Είναι λογικό ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θέλει μια πολύ ισχυρή κυβέρνηση, για να μπορέσει να παρεμποδίσει τις λαϊκές αντιδράσεις και να φανεί, κατά κάποιο τρόπο, ότι είναι αναγκαία αυτά που γίνονται».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις