ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Το Μνημόνιο δεν βγαίνει

Δημοσίευση 25 Μαρτίου 2011, 17:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΝΔ: Το Μνημόνιο δεν βγαίνει
Facebook Twitter Whatsapp

«Είναι πρωτοφανής ύβρις για το Δημοκρατικό Πολίτευμα και απρέπεια για τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει σήμερα εκείνο το αλήστου μνήμης: "η Αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί"».

«Είναι πρωτοφανής ύβρις για το Δημοκρατικό Πολίτευμα και απρέπεια για τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει σήμερα εκείνο το αλήστου μνήμης: "η Αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί"».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

«Η Νέα Δημοκρατία», συνέχισε ο κ. Μιχελάκης, «έχει χρέος να επικρίνει την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί την Οικονομία σε αδιέξοδο και την Κοινωνία σε μαρασμό. Πολύ περισσότερο που η κριτική μας αποδεικνύεται απολύτως σωστή».

Ο κ. Μιχελάκης είπε ακόμη ότι «το Μνημόνιο δεν βγαίνει! Και δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τα έσοδα του πρώτου διμήνου, που έπεσαν 9% αντί να ανέβουν 8% όπως προβλεπόταν... Και για αυτό ευθύνεται η Κυβέρνηση κι όσοι υποστήριξαν το Μνημόνιο...».

«Ως προς την ουσία της απόφασης των Βρυξελλών», συνέχισε ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ., «όπως είπε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς: η σταθεροποίηση και η εξυγίανση της Οικονομίας - και σε εθνικό και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο - είναι αυτονόητα σωστοί στόχοι. Αλλά δεν επιτυγχάνονται χωρίς Ανάπτυξη. Και, κυρίως, δεν επιτυγχάνονται με μόνιμη ύφεση...».

Ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ακόμη «ότι ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε σε ερώτηση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων. Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε επιφυλάξεις ότι αυτό θα δημιουργήσει νέα σοβαρά προβλήματα στην αγορά ομολόγων. ’λλωστε, τα spreads στις αγορές ήταν και παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Τέλος, χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση αντίστοιχη με τη δική μας, δείχνουν πολύ μεγαλύτερη ικανότητα να διαπραγματευθούν. Η Ιρλανδία διασώζει τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές της και η Πορτογαλία αγωνίζεται να αποφύγει την ένταξή της στο Μηχανισμό Στήριξης. ’λλωστε, και οι δύο χώρες έγκαιρα είχαν αντλήσει κεφάλαια κι έτσι σήμερα μπορούν και διαπραγματεύονται. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση Παπανδρέου που πέρσι, ούτε άντλησε κεφάλαια όταν μπορούσε, ούτε και διαπραγματεύθηκε το παραμικρό».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr