ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρούτσας: Το Καστελόριζο είναι ελληνική γη

Δημοσίευση 30 Μαρτίου 2011, 12:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δρούτσας: Το Καστελόριζο είναι ελληνική γη
Facebook Twitter Whatsapp

Ισχυρό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας από το Καστελόριζο, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση δεντροφύτευσης, που οργάνωσαν ο Δήμος Μεγίστης και δύο μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις.

Ισχυρό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας από το Καστελόριζο, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση δεντροφύτευσης, που οργάνωσαν ο Δήμος Μεγίστης και δύο μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις.

“Το μήνυμά μας προς όλους, εκτός, αλλά και εντός των συνόρων μας, είναι ξεκάθαρο: το Καστελόριζο είναι ελληνική γη όπως η Αθήνα, η Θράκη, η Μακεδονία, η Μάνη, η Κρήτη και όποιος υπονοήσει κάτι άλλο, δεν έχει καμία τύχη”, δήλωσε, και, απευθυνόμενος στους κατοίκους του ακριτικού νησιού, πρόσθεσε: “Ο αγώνας που δίνετε, ημέρα και νύχτα από την εσχατιά της πατρίδας, δεν πάει χαμένος και πρέπει όλοι να διδαχθούμε από αυτόν τον αγώνα, να πάψουμε να στρεφόμαστε εναντίον των ίδιων μας των εαυτών, να χωρίζουμε τους Έλληνες σε πατριώτες και σε προδότες, που κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζουν απλώς τους ρόλους”.

Αναφερόμενος και πάλι στο εσωτερικό της χώρας, ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι “εσείς μας διδάσκετε τι σημαίνει να είσαι αληθινός και ουσιαστικός πατριώτης” και ότι “ειδικά τώρα τελευταία, κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν το νησί σας στην πολιτική και κομματική αντιπαράθεση. Θυμήθηκαν ξαφνικά ότι πρέπει να σας υπερασπιστούν, να αποδείξουν το δικό τους πατριωτισμό”.

Ως προς την αντιμετώπιση της τουρκικής συμπεριφοράς από την ελληνική κυβέρνηση, είπε: “Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από όλους, ότι όπως δεν έχει αλλάξει η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, έτσι δεν άλλαξαν και οι στέρεες απαντήσεις που δίνουμε σε κάθε πρόκληση. Δεν κάνουμε ούτε σπιθαμή πίσω, δεν δεχόμαστε ούτε γρατσουνιά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη και βεβαίως δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα του Καστελόριζου στον φυσικό του πλούτο”.

Ο κ. Δρούτσας επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας ότι όπλα της “δεν είναι οι κραυγές, ούτε τα συνθήματα, αλλά το Διεθνές Δίκαιο, η Διεθνής Νομιμότητα, η θέση μας στη Διεθνή Κοινότητα”, υπογραμμίζοντας ότι “όπλο της Ελλάδας είναι η αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί το δίκαιο με την διπλωματία και με τις ένοπλες δυνάμεις μας”.

Προειδοποίησε, δε, “κανείς μην τολμήσει ποτέ να επιχειρήσει να διχάσει αυτά τα δύο σώματα, διότι κάνει μόνο ζημιά στην Ελλάδα και στη δυνατότητα και την ικανότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της”.

“Κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ στο Καστελόριζο, αυτό το νησί στην άκρη του Αιγαίου αλλά στην καρδιά της Ελλάδας, αισθάνομαι τον ίδιο θαυμασμό, τον ίδιο σεβασμό για όλους τους ακρίτες της χώρας μας, για όλους εκείνους που δίνουν καθημερινά τη μάχη τους με συνθήκες, πολλές φορές, αντίξοες και άδικες με μέσα περιορισμένα και πενιχρά”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Δρούτσας ευχαρίστησε τις ομογενειακές οργανώσεις που είχαν την πρωτοβουλία της δενδεροφύτευσης, την Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού και το Ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα “Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα”, λέγοντας ότι ως Έλληνας που μεγάλωσα στη διασπορά, είμαι πολύ υπερήφανος που μπορώ κι εγώ να βάλω τις δικές μου ρίζες σε αυτόν εδώ τον τόπο, στο Καστελόριζο, που όπως είπα είναι στην καρδιά μας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις