ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Γυμναστική στη ματαιότητα τα μέτρα για το έλλειμμα

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2011, 14:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σαμαράς: Γυμναστική στη ματαιότητα τα μέτρα για το έλλειμμα
Facebook Twitter Whatsapp
Για «γυμναστική στη ματαιότητα» έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση με σκοπό να μειώσει το έλλειμμα του 2010, «χωρίς αποτέλεσμα», όπως τόνισε ο ίδιος.
Για «γυμναστική στη ματαιότητα» έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση με σκοπό να μειώσει το έλλειμμα του 2010, «χωρίς αποτέλεσμα», όπως τόνισε ο ίδιος. Σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο όπου είχε συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως «οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο αφού οι προβλέψεις του ελλείμματος για το 2011 και το 2012 είναι δυσοίωνες».

Σχετικά με το ζήτημα της πολιτικής συναίνεσης, που τέθηκε χθες εκ νέου ως όρος από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για την αποταμίευση της πέμπτης δόσης, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε «πως υπάρχει συμφωνία στους τόπους της Ευρώπης με σκοπό τη μείωση του ελλείμματος και του ελληνικού χρέους.»

Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να παρέχει στήριξη σε λάθος συνταγές και στη παρούσα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που έχει αποδειχθεί αδιέξοδη

Μάλιστα, διευκρίνισε πως «όταν υπάρχει ένα μέτρο καλό και ωφέλιμο για τη χώρα, από όπου και αν προέρχεται, θα το στηρίξουμε γιατί είναι υποχρέωσή μας. Όταν όμως δεν ισχύει αυτό, δεν έχουμε το δικαίωμα να το στηρίξουμε».

Με τη φράση του Θουκυδίδη «οι καιροί ου μενετοί» (οι ευκαιρίες δεν μπορούν να περιμένουν), υποδέχθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Αντώνη Σαμαρά.

Για ζοφερό τοπίο, το οποίο δημιουργείται από την κατάσταση στην οικονομία, την ασφάλεια, την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι «το θέμα είναι να βρούμε τη σωστή λύση». «Το εύχομαι», απάντησε ο κ. Παπούλιας.

Η συνάντηση με τον κ. Παπούλια διήρκεσε 40 λεπτά και ο κ. Σαμαράς τον ενημέρωσε για την πρότασή του για την οικονομία υπογραμμίζοντας όπως ανέφερε τα πλεονεκτήματά της.