ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πεταλωτής: Έως τα τέλη Ιουνίου η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2011, 09:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πεταλωτής: Έως τα τέλη Ιουνίου η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου
Facebook Twitter Whatsapp
Απέρριψε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ.Πεταλωτής, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «την προσπάθεια που γίνεται δεν θα τη χαραμίσουμε πηγαίνοντας στις κάλπες».
Απέρριψε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ.Πεταλωτής, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «την προσπάθεια που γίνεται δεν θα τη χαραμίσουμε πηγαίνοντας στις κάλπες». Μιλώντας στον Βήμα 99,5, είπε πως οι διαφωνίες που εκφράζονται από κάποιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει και καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ενώ υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα θα ενσωματωθούν προτάσεις που «δεν θα μας βγάλουν από τους στόχους μας». Επιβεβαίωσε ότι είναι ανοιχτό το θέμα αξιοποίησης του δημοψηφίσματος, ωστόσο τόνισε ότι αυτό εξετάζεται «ως κάτι το απώτερο». Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γ.Πεταλωτής τόνισε ότι οι βουλευτές έχουν τις απόψεις τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική. «Το ότι υπάρχουν θεωρητικές τοποθετήσεις δεν σημαίνει ότι θα καταψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο» είπε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επανεξέτασης των φορολογικών μέτρων που προβλέπει το πρόγραμμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «εφόσον μπορούμε να βρούμε λύσεις με ισοδύναμα αποτελέσματα, μπορούμε να δεχτούμε, να υιοθετήσουμε και να ενσωματώσουμε προτάσεις που δεν θα μας βγάλουν από τους στόχους μας».

Ο ίδιος είπε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που συζητείται το πρωί της Τρίτης στον ΚΤΕ Οικονομίας θα κατατεθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί μέχρι τέλος Ιουνίου.

Ο κ.Πεταλωτής απέρριψε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, τονίζοντας ότι αυτή είναι μία ρητή και ξεκάθαρη τοποθέτηση του πρωθυπουργού που έγινε και στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο αξιοποίησης του δημοψηφίσματος ο κ.Πεταλωτής είπε ότι θέση του πρωθυπουργού είναι ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί ο θεσμός εφόσον υπάρχουν βασικά ζητήματα, ωστόσο είπε ότι αυτό εξετάζεται «ως κάτι το απώτερο».


Πηγή: in.gr