ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για την οικονομία και τις αποκρατικοποιήσεις

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2011, 12:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τσίπρας για την οικονομία και τις αποκρατικοποιήσεις
Facebook Twitter Whatsapp
Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα κατέθεσε σήμερα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα κατέθεσε σήμερα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ξεπερνά κατά πολύ τον χρόνο της θητείας της, δεσμεύοντας έτσι για τις επόμενες δεκαετίες τον ελληνικό λαό.

Τονίζει ακόμα ότι  εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στις πλατείες και τους δημόσιους χώρους, διαδηλώνουν εδώ και δύο εβδομάδες καθημερινά, με αιτήματα: πραγματική δημοκρατία, αξιοπρέπεια και ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και του νεοφιλελευθερισμού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ρωτά τον πρωθυπουργό εάν  εκτιμά οτι έχει τη στοιχειώδη, έστω, δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωρήσει, ερήμην του ελληνικού λαού, στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου, μίας νέας δανειακής σύμβασης, που υπαγορεύει την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της πατρίδας.

Επίσης θέτει το ερώτημα με ποιά λαϊκή εντολή, προτίθεται να παραχωρήσει μέρος της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, σε υπερεθνικούς οργανισμούς που κατάφορα μεροληπτούν υπέρ των συμφερόντων των τραπεζών, της εγχώριας διαπλοκής και της διεθνούς τοκογλυφίας;