ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δημοψηφίσματος από την Μπακογιάννη για αναθεώρηση του Συντάγματος

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2011, 13:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρόταση δημοψηφίσματος από την Μπακογιάννη για αναθεώρηση του Συντάγματος
Facebook Twitter Whatsapp
Δημοψήφισμα που να αφορά αν η επόμενη Βουλή θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «πετάει κορώνες για θολά δημοψηφίσματα, προκειμένου να αγοράσει χρόνο, για μια κυβέρνηση που εδώ και καιρό έχει τελειώσει».
Δημοψήφισμα που να αφορά αν η επόμενη Βουλή θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «πετάει κορώνες για θολά δημοψηφίσματα, προκειμένου να αγοράσει χρόνο, για μια κυβέρνηση που εδώ και καιρό έχει τελειώσει». Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξήγησε την πρότασή της για διενέργεια δημοψηφίσματος μόνο για το Σύνταγμα, τονίζοντας ότι η αναθεώρησή του και οι πολιτικές αλλαγές που θα επιφέρει, θα αποτελέσουν μια ανατροπή στην πράξη των στρεβλώσεων και των ανεπαρκειών που έχει επιβάλλει το πολιτικό σύστημα τα τελευταία 30 χρόνια.

Παράλληλα, η Δημοκρατική Συμμαχία αποδοκιμάζει φωνές διαδηλωτών που υποστηρίζουν αντιευρωπαϊκές θέσεις, χρησιμοποιώντας ακόμα και πλακάτ με αγκυλωτούς σταυρούς στην σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι αγκυλωτοί σταυροί και οι άλλες ημιφασιστικές γραφικότητες, συνιστούν φαινόμενα ενός χυδαίου και αδιέξοδου αντιευρωπαϊσμού, τον οποίο καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το έθνος μας σήμερα είναι να αποκοπεί η Ελλάδα από την Ευρώπη.

Επιπλέον η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάλεσε τους πολίτες «που γράφουν ιστορία με την ειρηνική τους διαμαρτυρία» να προστατεύσουν οι ίδιοι την αξιοπρέπεια, το όνομα και την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας, «απομονώνοντας τους αυτουργούς, αλλά και τους εκφραστές αυτών των ακροτήτων».