ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ των δημοψηφισμάτων με προϋποθέσεις o Kουβέλης

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2011, 13:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Υπέρ των δημοψηφισμάτων με προϋποθέσεις o Kουβέλης
Facebook Twitter Whatsapp
Θετικός επί της αρχής για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.
Θετικός επί της αρχής για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ. «Είμαι υπέρ των δημοψηφισμάτων και έχω προτείνει σε ανύποπτο χρόνο ότι θα πρέπει να γίνεται και με λαϊκή πρωτοβουλία. Δεν έχω αντίρρηση, αλλά υπάρχει μια βασική προϋπόθεση που πρέπει να τηρείται κάθε φορά που γίνεται δημοψήφισμα: τη σαφήνεια των ερωτημάτων και την ύπαρξη ενός σταδίου ουσιαστικής ενημέρωσης και πληροφόρησης, ώστε να μην προσέρχεται ο πολίτης στο δημοψήφισμα σε διλημματικές καταστάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Για τους «αγανακτισμένους» και τις συγκεντρώσεις σημείωσε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει μια ετερόκλητη από άποψη μηνυμάτων, στόχων και διεκδικήσεων συνύπαρξη πολιτών. Καταγράφει την επιλογή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών να διεκδικήσουν τη δική τους παρουσία στο πλαίσιο της ασκούμενης κοινωνικής πολιτικής».