ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελάκης: Έρχεται στα λόγια μας το ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2011, 15:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μιχελάκης: Έρχεται στα λόγια μας το ΠΑΣΟΚ
Facebook Twitter Whatsapp
«Ο κ. Φιγιόν εξέφρασε ευχή. Δεν ήταν προϋπόθεση αυτό που είπε. Ο Αντώνης Σαμαράς έμεινε σταθερός στις απόψεις του, δεν υποκύπτει σε πιέσεις», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης κληθείς να σχολιάσει τις παραινέσεις τόσο του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, όσο και των κκ. Μπαρόζο και Γιούνκερ για την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση.
«Ο κ. Φιγιόν εξέφρασε ευχή. Δεν ήταν προϋπόθεση αυτό που είπε. Ο Αντώνης Σαμαράς έμεινε σταθερός στις απόψεις του, δεν υποκύπτει σε πιέσεις», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης κληθείς να σχολιάσει τις παραινέσεις τόσο του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, όσο και των κκ. Μπαρόζο και Γιούνκερ για την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση. «Ο Πρόεδρος της ΝΔ αυτά που λέει στο εσωτερικό της χώρας, λέει και στο εξωτερικό», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς και στις συναντήσεις που έχει στις Βρυξέλλες θα επαναλάβει τις θέσεις του για την έξοδο από την κρίση.

Είμαστε πάντα έτοιμοι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ζητώντας από την κυβέρνηση να απαντήσει αν μπορεί να κυβερνήσει. «Αν δεν μπορεί να μας το πει», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, εκφράζοντας την εκτίμηση πως αν δεν μπορεί να κυβερνήσει τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο χθεσινό ΚΤΕ Οικονομικών του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Μιχελάκης δήλωσε πως «με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου, ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έρχονται στα λόγια μας και δικαιώνουν τις θέσεις που από την αρχή αναπτύξαμε, αναγνωρίζουν πόσο δίκαιο είχε ο Αντώνης Σαμαράς. Συμφωνούν πως η κυβέρνηση δεν έλεγε και δεν λέει την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και την εξέλιξή της κατά τους 20 μήνες που βρίσκεται στην εξουσία».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ εμφανίστηκε δικαιωμένος για αυτά που, όπως είπε, λέει τους τελευταίους μήνες ο Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας πως το μισό ΠΑΣΟΚ στρέφεται εναντίον του άλλου μισού.

«Την ώρα που η κυβέρνηση ζητά αόριστα συναίνεση από την αντιπολίτευση για να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της, δεν έχει τη συναίνεση των βουλευτών που τη στηρίζουν», τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Το τίμημα με το οποίο πωλήθηκε μερίδιο του ΟΤΕ προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία έκανε λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης. Ο κ. Μιχελάκης μάλιστα σχολίασε το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, εκτιμώντας πως το τίμημα των 29 ευρώ ανά μετοχή ήταν τότε χαμηλό, ενώ σήμερα το τίμημα δεν ξεπέρασε τα 8 ευρώ ανά μετοχή.

«Αυτό δείχνει την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης που άσκησε το ΠΑΣΟΚ. Και δείχνει την ανικανότητα της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.