ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας τριών βουλευτών

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2011, 16:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Άρση ασυλίας τριών βουλευτών
Facebook Twitter Whatsapp
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών Ιω. Αμοιρίδη του ΠΑΣΟΚ, Λ. Μίχου του ΠΑΣΟΚ, Κ. Κόλλια της Νέας Δημοκρατίας και Π. Μαρκάκη του ΛΑ.ΟΣ αποφάσισε η Βουλή, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών Ιω. Αμοιρίδη του ΠΑΣΟΚ, Λ. Μίχου του ΠΑΣΟΚ, Κ. Κόλλια της Νέας Δημοκρατίας και Π. Μαρκάκη του ΛΑ.ΟΣ αποφάσισε η Βουλή, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας. Για τον κ. Αμοιρίδη, ο οποίος κατηγορείται για ρύπανση του περιβάλλοντος, ψήφισαν «ναι» στην άρση της ασυλίας του 133 βουλευτές, 49 όχι, βρέθηκαν 7 παρών και ένα άκυρο.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Μίχου, ο οποίος κατηγορείται για ελαφρά σωματική βλάβη και απειλή, ψήφισαν 167, κατά 17, παρών 5 και βρέθηκε ένα άκυρο.

Για τον κ. Κόλλια, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια, «ναι» στην άρση της ασυλίας του ψήφισαν 168 βουλευτές, 13 είπαν «όχι», παρών 8 και βρέθηκε ένα άκυρο.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Μαρκάκη, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και απιστίας, ψήφισαν 148, 30 κατά, 11 παρών και ένα άκυρο. Για την κατηγορία για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, που του αποδίδεται, επίσης υπέρ της άρσης ψήφισαν 151, κατά 30, 8 παρών και βρέθηκε ένα άκυρο.