ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκανδαλίδης: Πιστεύω σε μια κυβέρνηση, όχι ο καθένας στο καπετανάτο του»

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2011, 19:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σκανδαλίδης: Πιστεύω σε μια κυβέρνηση, όχι ο καθένας στο καπετανάτο του»
Facebook Twitter Whatsapp
«Το έχω πει από πάρα πολύ καιρό ότι χρειάζεται δομική αλλαγή, ξέρει την άποψή μου και ο πρωθυπουργός. Επανειλημμένα του την έχω δώσει και γραπτά και προφορικά. Πιστεύω σε ομάδες αποφασισμένες, πιστεύω σε αλληλέγγυους ανθρώπους, σε μια κυβέρνηση και όχι ο καθένας το καπετανάτο του, πιστεύω στις συλλογικές προσπάθειες. Αυτή είναι η γνώμη μου, παραδοσιακή, ντεμοντέ, αυτή είναι», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Flash».
«Το έχω πει από πάρα πολύ καιρό ότι χρειάζεται δομική αλλαγή, ξέρει την άποψή μου και ο πρωθυπουργός. Επανειλημμένα του την έχω δώσει και γραπτά και προφορικά. Πιστεύω σε ομάδες αποφασισμένες, πιστεύω σε αλληλέγγυους ανθρώπους, σε μια κυβέρνηση και όχι ο καθένας το καπετανάτο του, πιστεύω στις συλλογικές προσπάθειες. Αυτή είναι η γνώμη μου, παραδοσιακή, ντεμοντέ, αυτή είναι», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Flash». Ο κ. Σκανδαλίδης διαφώνησε, εξάλλου, με την μείωση του αφορολόγητου, ενώ είπε ότι «η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει με κανέναν τρόπο και άλλες οριζόντιες περικοπές. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να πάνε κάποια είδη πολυτελείας στο 23% ή στα εστιατόρια ή οτιδήποτε άλλο. Να πάνε και περισσότερα στο 23% ΦΠΑ, αλλά θα μπορούσαν τα λιπάσματα, για παράδειγμα, και οι ζωοτροφές που σήμερα διαλύουν με τις τιμές την κτηνοτροφία της χώρας, που είναι η μόνη παραγωγική της δύναμη η αγροτική οικονομία σ’ αυτή τη φάση, να κατέβει στο 6%. Εγώ δεν πιστεύω ότι πρέπει να πέσει το αφορολόγητο. Γιατί να πέσει από το 12 χιλιάδες»;

 Συμφώνησε με την πρόταση της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη για το διπλασιασμό των τεκμηρίων λέγοντας: «Έχει δίκιο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αυτοκίνητα με 3,5 και 4 χιλιάδες κυβικά και δηλώνουν φορολογητέο ποσό 30 χιλιάδες ευρώ».

Τόνισε, τέλος, πως δεν μπορούν -και λόγω του Συντάγματος- να γίνουν απολύσεις στο στενό δημόσιο, αλλά δεν απέκλεισε απολύσεις από τις ΔΕΚΟ όταν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις. «Έχουμε χρόνο, έχουμε πάρα πολύ χρόνο. Αν το κάναμε από την αρχή θα ήταν ακόμα καλύτερα. Αν κάναμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τις αναγκαστικές μετατάξεις για να γίνει ορθολογική κατανομή του προσωπικού και μετά όσοι περισσεύουν και δεν κάνουν τη δουλειά τους, εγώ συμφωνώ να απολυθούν».