ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση του Κ.Κιλτίδη στον πρωθυπουργό για τη πώληση του ΟΤΕ

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2011, 16:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ερώτηση του Κ.Κιλτίδη στον πρωθυπουργό για τη πώληση του ΟΤΕ
Facebook Twitter Whatsapp
Το θέμα της πώλησης των κρατικών μετοχών στον ΟΤΕ, φέρνει στη Βουλή, με ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς και μέλος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Κώστας Κιλτίδης.
Το θέμα της πώλησης των κρατικών μετοχών στον ΟΤΕ, φέρνει στη Βουλή, με ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς και μέλος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Κώστας Κιλτίδης. Η πώληση «κάκιστα προαναγγέλθηκε, όταν είναι γνωστό το περιεχόμενο της σύμβασης πώλησης μετοχών του ΟΤΕ το 2008, βάσει του νόμου 3676/2008, όπου ισχύει για την πώληση η μέση τιμή των τελευταίων 15 ημερών (…). Γιατί προαναγγέλθηκε, αφού είναι γνωστό σ΄ όλους ότι όποιος κρατά τις μετοχές προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο, τις επηρεάζει προς τα πάνω ή προς τα κάτω;», αναρωτιέται ο βουλευτής στην ερώτησή του.

Και συνεχίζει: «Η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο του 2010 ήταν άνω των 10€. Το Μάρτιο και Απρίλιο του 2011 ήταν μέσα σε καταστροφικό κλίμα - περί τα 9€. Δηλαδή, όταν οι διαθέσιμες μετοχές του δημοσίου ανέρχονται σε 49.015.000, οι απώλειες έναντι του Απριλίου του 2011 είναι τουλάχιστον 50.000.000.€. Επίσης η συμφωνία του 2008 δεν είναι πανάκεια και το χρηματιστηριακό τοπίο σήμερα είναι «βομβαρδισμένο». Θα μπορούσαν προφανώς όλα να συνεκτιμηθούν, χωρίς ακυρώσεις ή υπερβολές και να υπήρχε συμφωνία με τον αγοραστή χειροπιαστά τίμια και καθαρά».

«Επειδή κύριε πρωθυπουργέ το δίκιο των γενεών που δημιούργησαν αυτή την δημόσια περιουσία φωνάζει, αλλά και το μέλλον της πατρίδος εξοργίζεται, ερωτάσθε : Προτίθεσθε να παρέμβετε σ΄ αυτή τη διαδικασία και να καταστήσετε την πώληση δίκαιη και προς τα δύο μέρη, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον; Έχετε την βούληση να κατοχυρώσετε ένα σύστημα διαφανές και αξιόπιστο για τις αποκρατικοποιήσεις, πριν εκφυλισθούν τα πάντα όπως και κατά το παρελθόν;» ρωτά τον πρωθυπουργό ο βουλευτής Κιλκίς.