ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπουτσής: Να ενισχύσει η ΕΕ τα κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λαθρομετανάστευσης

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2011, 21:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παπουτσής: Να ενισχύσει η ΕΕ τα κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λαθρομετανάστευσης
Facebook Twitter Whatsapp
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύει αντί να αποδυναμώνει τα κράτη-μέλη που στα εξωτερικά τους σύνορα επωμίζονται και διαχειρίζονται το τεράστιο βάρος της λαθρομεταναστευτικής πίεσης».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύει αντί να αποδυναμώνει τα κράτη-μέλη που στα εξωτερικά τους σύνορα επωμίζονται και διαχειρίζονται το τεράστιο βάρος της λαθρομεταναστευτικής πίεσης». Αυτό τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστος Παπουτσής στην παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο Λουξεμβούργο και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Οι Έλληνες πολίτες, στον Έβρο, στην Αθήνα, στα νησιά του Αιγαίου, στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα είναι Ευρωπαίοι πολίτες και απαιτούν τη λήψη άμεσων μέτρων ούτως ώστε να αισθάνονται την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην καθημερινή τους ζωή. Ζητούν παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος στην καθημερινή τους ζωή. Στο δίκαιο αυτό αίτημά τους η απάντησή μας, η Ευρωπαϊκή απάντηση, θα πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική».

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, υπέγραψε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την οργάνωση και λειτουργία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.

Αποστολή της Υπηρεσίας αυτής είναι ο χειρισμός και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν χρηματοδοτούμενες επιχειρησιακές και αναπτυξιακές δράσεις του υπουργείου και ο συντονισμός των συναρμόδιων υπηρεσιών για την υλοποίηση των δράσεων αυτών.

Με άλλο σχέδιο προεδρικού Διατάγματος το οποίο υπέγραψε ο κ. Παπουτσής δημιουργείται Επιτελική Μονάδα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη .

Σκοπός της Επιτελικής αυτής Μονάδας είναι η υποβοήθηση του υπουργού στην άσκηση των καθηκόντων του, ιδίως στους τομείς του ανθρώπινου δυναμικού, του εξοπλισμού, του γενικού προγραμματισμού, της παρακολούθησης του έργου και της παροχής κατευθύνσεων και νομικής υποστήριξης στα υπαγόμενα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Σώματα και Υπηρεσίες, ώστε να εξασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα και η διακλαδικότητα της δράσης τους στο πλαίσιο της πολιτικής του υπουργείου και της διοικητικής και επιχειρησιακής αυτοτέλειας των υπαγομένων σε αυτό Σωμάτων και Υπηρεσιών.

Η Επιτελική αυτή Μονάδα είναι ανεξάρτητη των Σωμάτων Ασφαλείας και από τα Επιτελεία των Σωμάτων, με τα οποία απλώς θα συνεργάζεται.