ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαξιφισμοί - «φαρμάκι» Λοβέρδου - Σαλμά για τη λίστα των φαρμάκων

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2011, 15:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διαξιφισμοί - «φαρμάκι» Λοβέρδου - Σαλμά για τη λίστα των φαρμάκων
Facebook Twitter Whatsapp
Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη το πρωί της Τρίτης η συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων όπου συζητείται το θέμα της λίστας φαρμάκων.
Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη το πρωί της Τρίτης η συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων όπου συζητείται το θέμα της λίστας φαρμάκων.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δέχθηκε τα σφόδρα πυρά της αντιπολίτευσης.

«Είστε ο υπουργός που διέλυσε το ΕΣΥ είστε ο Υπουργός που ακούει την τρόικα και λέει στους άλλους Υπουργούς να ακούνε την τρόικα. Έπρεπε να είχατε παραιτηθεί στις 31 Μαρτίου που δεν κάνατε τίποτα από όσα έπρεπε…δεν έχετε ντροπή»  είπε στην παρέμβαση του ο Μάριος Σαλμάς προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας και  μια έντονη  αντιπαράθεση μεταξύ τους.

«Μας λέτε πάρτε  πίσω την τροπολογία και φέρτε την με νόμο.Η ουσία αυτού που εκμεταλλεύεται – και ζητά να αποσυρθεί- είναι να διατηρηθούν για κάποιους μήνες ακόμη όσοι παράγουν και διανέμουν φάρμακο στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση καταγραφεί πολιτικές δια των οποίων θα αντληθούν περίπου 600 εκατ. για το επόμενο εξάμηνο και όποιος λέει να αποσυρθεί  η τροπολογια να μας εξηγήσει, όχι με λοβιτούρες γιατί ζητάει απόσυρση»

«21 μήνες δεν φέρατε τη λίστα και τώρα λέτε για λοβιτούρες, ντροπή σας να ανακαλέσετε» απάντησε ο κ. Σαλμάς.

«Οι κύριοι της ΝΔ  δεν τολμούν να  αναλάβουν τις ευθυνες τους για το χάλι της υγείας τόσα χρόνια», ήταν η άμεση αντίδραση του κ. Λοβέρδου.

Η Κατερίνα Περλεπέ κατά την παρέμβασή της επεσήμανε: « Διαλύσαστε το σύμπαν 5 χρόνια και έχετε το θράσος και μιλάτε; Και το θράσος έχει τα όριά του.»

«Εάν θέλετε κύριοι της ΝΔ να πάμε σε προανακριτική για τα έτη 2004-2011 και να δούμε εκεί τι έχει γίνει στο φάρμακο. Όποιος ευθύνεται για τον παροξυσμό του κόστους του φαρμάκου δεν δικαιούται να μας κάνει και μάθημα σήμερα. Είπα στον κ. Πετσάλνικο εγώ μπορεί να αποσυρθώ αλλά η τροπολογία όχι» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.