ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο Σαμαράς βρίσκεται σε στραβό δρόμο, χρειάζεται παρέμβαση Καραμανλή

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2011, 08:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μητσοτάκης: Ο Σαμαράς βρίσκεται σε στραβό δρόμο, χρειάζεται παρέμβαση Καραμανλή
Facebook Twitter Whatsapp
Τη συνεννόηση των δύο μεγάλων κομμάτων σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για να αλλάξει στάση η Νέα Δημοκρατία και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας στους Νέους Φακέλους και τον Αλέξη Παπαχελά.
Τη συνεννόηση των δύο μεγάλων κομμάτων σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για να αλλάξει στάση η Νέα Δημοκρατία και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας στους Νέους Φακέλους και τον Αλέξη Παπαχελά. «Η ΝΔ έχει χρέος να φανεί χρήσιμη. Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε στραβό δρόμο. Κάποιος πρέπει να βοηθήσει» τόνισε, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να κατέβει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. "Έχει δίκιο ο λαός που μαίνεται εναντίον του μνημονίου και δεν θέλει να κατέβει το επίπεδό του. Κανείς δεν του ‘πε ότι θέλει - δεν θέλει θα κατέβει, γιατί δεν υπάρχουν πλέον λεφτά" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «δεν κάνει για πρωθυπουργός, αυτόν όμως επέλεξε ο ελληνικός λαός. Το σέβομαι κατά συνέπεια με αυτόν θα πορευτούμε».

Zήτησε από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει αμέσως σε βαθύ ανασχηματισμό, να μην έχει υπονομευτές της κυβέρνησης μέσα στην κυβέρνηση, αλλά αξιόλογους ανθρώπους, και να μαζέψει τον κομματικό του στρατό για να υπάρξει προσέγγιση των δύο κομμάτων.

«Το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει τελειώσει, αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάτι να το αντικαταστήσει. Φοβάμαι τους εαυτούς μας» πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι οι λαοί δεν αυτοκτονούν, ο Έλληνας θα δώσει τη λύση, δεν θα χαθεί η Ελλάδα με την πτώχευση, αλλά είναι κρίμα η Ελλάδα να πάει 30 χρόνια πίσω και να πάει μία γενιά χαμένη» δήλωσε.

Aναφερόμενος στους «Αγανακτισμένους» είπε ότι δεν έχουν συγκεκριμένο πολιτικό αίτημα. Το «δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε» δεν είναι για να το πάρει κανείς σοβαρά σημείωσε. «Εάν δεν μας δανείσουν δεν μπορούμε να κλείσουμε προϋπολογισμό αν γυρίσουμε και στη δραχμή θα έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε συνάλλαγμα και θα έχουμε έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης» δήλωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκε επειδή καταδικάζουν συλλήβδην όλους τους βουλευτές κλέφτες. «Οι Έλληνες πολίτες τους ψήφισαν, και στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι τίμιοι» είπε.

Για τους λόγους αποτυχίας του Μνημονίου 1 τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στον τομέα της φορολογίας απέτυχε τραγικά δεν μπόρεσε να πολεμήσει την φοροδιαφυγή, ενώ οι δαπάνες δεν μειώθηκαν γιατί δεν μειώθηκε το κράτος. «Το ΠΑΣΟΚ είναι το κράτος να μη θιγεί και ό,τι άλλο ας το κάνουμε. Το αποτέλεσμα ήταν αδιαμφισβήτητα μία αποτυχία,. Η αρχή του μνημονίου ήταν σωστά να περιορίσουμε δαπάνες, ελλείμματα και σιγά σιγά το τεράστιο χρέος. Ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας με δανεικά» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων όμως διαφώνησε με τις αυστηρές προθεσμίες «Θα μας πούνε πότε θα πουλήσουμε; Είναι παράλογο!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόλαυτα είπε ότι θα ψήφιζε το Μεσοπρόθεσμο, γιατί λεει ότι πρέπει μα μειωθούν οι δαπάνες, να αυξηθούν τα έσοδα και να μειωθεί τα έλλειμμα. «Οι Ευρωπαίοι ζητούν αυτά τα λίγο εξευτελιστικά μέτρα γιατί δεν μας έχουν καμία εμπιστοσύνη. Ξέρουν ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει αποκρατικοποιήσεις γιατί το DNA του ΠΑΣΟΚ ξυπνά. Εγώ πιστεύω ότι θα το ψήφιζα, αρκεί να διορθώναμε τα πράγματα» είπε.

Για τον κ. Μητσοτάκη η μόνη λύση είναι τα δύο μεγάλα κόμματα να συνεννοηθούν μεταξύ τους. «Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά από ένα γκρεμό, κρεμόμαστε ο μία κλωστή ήρθε η ώρα της ατομικής ευθύνης. Ο κ. Καραμανλής έχει ευθύνες, και παρότι ακολούθησε το λάθο δρόμο να φύγει (σ.σ: να προκηρύξει πρόωρες εκλογές) του αναγνωρίζω ότι είχε δει το πρόβλημα, είναι ο μόνος άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τη ροή των γεγονότων, αυτός και ίσως ο κ. Δήμας και Αβραμόπουλος πολιτικοί κατ’ εξοχήν Ευρωπαίοι τι λένε;» αναρωτήθηκε.


Πηγή: ΣΚΑΙ