ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς συμμάχους και σεβασμό από Αριστερά και Δεξιά

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 09:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χωρίς συμμάχους και σεβασμό από Αριστερά και Δεξιά
Facebook Twitter Whatsapp
Σε πλήρη απομόνωση από τα μικρότερα κόμματα της βουλής βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση. Οι ελιγμοί πανικού του Πρωθυπουργού στο ζήτημα της συναίνεσης εξόργισαν τους πολιτικούς αρχηγούς, ακόμα και εκείνους που είχαν επιδείξει όλο αυτό το διάστημα ένα θεσμικό σεβασμό ή διάθεση συνεργασίας με τον κ. Παπανδρέου.
Σε πλήρη απομόνωση από τα μικρότερα κόμματα της βουλής βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση. Οι ελιγμοί πανικού του Πρωθυπουργού στο ζήτημα της συναίνεσης εξόργισαν τους πολιτικούς αρχηγούς, ακόμα και εκείνους που είχαν επιδείξει όλο αυτό το διάστημα ένα θεσμικό σεβασμό ή διάθεση συνεργασίας με τον κ. Παπανδρέου. Είναι ίσως ενδεικτικό ότι η κ. Παπαρήγα δεν μίλησε μόνο για τερτίπια και παιχνίδια αλλά ζήτησε εδώ και τώρα εκλογές και ανακοίνωσε ότι οργανώνει πολιτική συγκέντρωση σήμερα για να τις επιβάλλει. Κάλεσε μάλιστα τον κόσμο στους δρόμους να παρέμβει στα δρώμενα. Αυτό ήταν σημαντικό γιατί ως τώρα η κ. Παπαρήγα είχε περιοριστεί σε μια θεσμική κριτική στην κυβέρνηση, ζυγίζοντας τους κινδύνους μιας πιθανής κατάρρευσης της χώρας. Γι’ αυτό είχε χαρακτηρίσει καταστροφή την επιστροφή στη δραχμή και είχε πάρει αποστάσεις από τους αγανακτισμένους. Από χθες, το ΚΚΕ όχι μόνον έχει πειστεί ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί και αλλάζει την τακτική του σπρώχνοντας την ακόμα περισσότερο στο γκρεμό αλλά είναι επιπλέον σαφές ότι έχει δυσαρεστηθεί σφόδρα με τους χειρισμούς Παπανδρέου. «έχουμε ενοχληθεί με τα παιχνίδια που έγιναν» δήλωσε η κ. Παπαρήγα αργά χθες το βράδυ στο MEGA ενώ «κάρφωσε» και τον κ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι της είπε, ότι το θέμα των εγγυήσεων επί των αποκρατικοποιήσεων για το θέμα των δανείων παραμένει ανοικτό.

Στον κ. Κουβέλη και στην κ. Μπακογιάννη έλπιζε ο Πρωθυπουργός σε έμπρακτη στήριξη σε περίπτωση που το μεσοπρόθεσμο δεν πέρναγε στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Είναι μάλλον απογοητευτικό για το Μαξίμου, ότι η πιο σκληρή κριτική επί της ουσίας έγινε από τον κ. Κουβέλη και όχι μόνο γιατί στην ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά μιλάει για «γραφικότητες».

Ο κ.Κουβέλης έσφαξε τον Πρωθυπουργό με το μπαμπάκι στο  MEGA αποδίδοντας σκοπιμότητα στους χειρισμούς του, ώστε να μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν πήρε συναίνεση και άρα συνεχίζει μόνος, ενώ χαρακτήρισε τη μεθόδευση «εξ αντικειμένου επικοινωνιακή». Η κ. Μπακογιάννη τέλος, που μόλις λίγες ώρες νωρίτερα είχε αφήσει ανοικτό το τι θα κάνει με το μεσπρόθεσμο, παραπέμποντας σε απόφαση της ΚΕ του κόμματος της, κατέστησε σαφές ότι κάθε σκέψη για στήριξη στον κ. Παπανδρέου είναι εκτός τόπου και χρόνου, αφού τον χαρακτήρισε «ανεύθυνο» και «επικίνδυνο» και τη συμπεριφορά του «γελοία».

Ο κ. Καρατζαφέρης τέλος χαρακτήρισε τις εκλογές μονόδρομο και την κυβέρνηση υπηρεσιακή. Σήμερα θα πει ακόμα περισσότερα αφού επισκέπτεται τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.