ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ραγκούσης την έδιωξε με τις κλωτσιές και μπαίνει στη Βουλή από την πίσω πόρτα

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 17:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Ραγκούσης την έδιωξε με τις κλωτσιές και μπαίνει στη Βουλή από την πίσω πόρτα
Facebook Twitter Whatsapp

Πέρασε σαν... σίφουνας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και έφυγε νύχτα έχοντας προκαλέσει το μένος του Γιάννη Ραγκούση και του Θεόδωρου Πάγκαλου. Το πανάκριβο lifestyle της και η προβολή της κοσμικής ζωής της μέσω «επιβεβλημένων» δελτίων τύπων της Περιφέρειας ήταν η παρακαταθήκη που άφησε πίσω της έπειτα από την... αναγκαστική παραίτησή της από τη θέση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας.

Πέρασε σαν... σίφουνας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και έφυγε νύχτα έχοντας προκαλέσει το μένος του Γιάννη Ραγκούση και του Θεόδωρου Πάγκαλου. Το πανάκριβο lifestyle της και η προβολή της κοσμικής ζωής της μέσω «επιβεβλημένων» δελτίων τύπων της Περιφέρειας ήταν η παρακαταθήκη που άφησε πίσω της έπειτα από την... αναγκαστική παραίτησή της από τη θέση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας. Η τοπική κοινωνία και οι συνάδελφοί της την κατηγόρησαν πολλές φορές ότι ο μοναδικός της πόθος ήταν η βουλευτική έδρα (τυχαίο;) Ο λόγος για την Βάσω Αλεξανδρίδου, αντικαταστάτρια πλέον του βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, Ε. Νασιώκα, ο οποίος παραιτήθηκε από το αξίωμα.

«Η δύναμη της τύχης συνομολογείται μόνο από τους δυστυχισμένους, διότι οι ευτυχείς αποδίδουν όλη την επιτυχία τους αποκλειστικά στη σύνεση τους και την αξία τους.» Αν και ο Τζόναθαν Σουίφτ περιέγραψε πολύ σωστά την έννοια της τύχης, δυσκολευόμαστε να δεχθούμε την τυχαία παρουσία της κυρίας Αλεξανδρίδου στην βουλευτική έδρα ως επιτυχία, διότι μόνο σύνεση και αξία δεν έχει επιδείξει κατά το πρόσφατο παρελθόν στην πορεία της από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Τα σκάνδαλα και το πανάκριβο lifestyle
 
Γεννημένη στην Καρίτσα Λάρισας μητέρα δύο παιδιών μεγάλωσε σε μια εύπορη οικογένεια που δραστηριοποιούταν στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και υιοθέτησε από νεαρή ηλικία το νεοπλουτιστικό lifestyle. Με τίτλο σπουδών συναφή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ το 1976 και από τότε μέχρι σήμερα διακρίθηκε μόνον σε τοπικούς φορείς.

Η Βάσω Αλεξανδρίδου ωστόσο ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2010 Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να εκλεγεί βουλευτής Λάρισας.  Οι πολιτικές της διασυνδέσεις ήταν εκείνες κατά πολλούς που της εξασφάλισαν τη θέση στην Περιφέρεια, αν και η ίδια δεν αποδείχθηκε και ιδιαίτερα αρμόζουσα προκαλώντας οικονομικά σκάνδαλα στην Περιφέρεια και αναταράξεις στην κυβέρνηση.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο θητείας, έπειτα από την μαινόμενη παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών,κ. Ραγκούση και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, βρέθηκε εκτός. Ήταν η πρώτη φορά που ξέσπασε τέτοια αγανάκτηση για τη συμπεριφορά ενός Περιφερειάρχη, δεδομένου ότι η κ. Αλεξανδρίδου κατηγορήθηκε για την έκδοση τιμολογίων 20.000 ευρώ για την αγορά επίπλων του σπιτιού της στην Κέρκυρα.

Τα προσωπικά της έξοδα στα ταξίδια στο εξωτερικό για την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων έχουν σοκάρει την υπηρεσία. Κατηγορήθηκε ακόμη ότι όλη της η δράση αποσκοπούσε μόνο στην προσωπική της προβολή, για πολύτιμα δώρα σε διάφορους γνωστούς της, καθώς και παράλογη χλιδή, η οποία χρεωνόταν επανειλημμένως στο ταμείο της Περιφέρειας. Επίσης, θεωρείται υπεύθυνη για την παραίτηση τριών υπαλλήλων της Υπηρεσίας, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν και να εγκρίνουν τα εν λόγω τιμολόγια, ενώ αρνητικές αντιδράσεις προκάλεσε και η εισήγησή της να κατασκευαστεί νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, αίτημα το οποίο απέρριψε η Διεύθυνση Οικονομικών.

Ωστόσο, ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχασε πολύτιμο χρόνο στην ένταξη και προώθηση έργων από τα προγράμματα «Θησέας» και ΕΣΠΑ, διότι, όπως είναι γνωστό, δεν έχει γίνει καμία κίνηση στην κατεύθυνση της προώθησής τους, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεράστιο κενό σε όλα τα νησιά, τα οποία έχουν ανάγκη όλες τις ευκαιρίες για ανάπτυξη και πρόοδο. Η όλη δράση της Γενικής Γραμματέως εστίαζε στην προσωπική της προβολή και τις δημόσιες σχέσεις της, αφού ο πόθος της ήταν ανέκαθεν η βουλευτική έδρα. Τα συνεχή δελτία Τύπου που έστελνε στα ΜΜΕ των Επτανήσων αφορούσαν καθαρά και μόνο τη δική της προβολή (πότε αγκαλιά με τον πρωθυπουργό στα μαθήματα διαχείρισης κρίσης, πότε με τον Πατριάρχη)

Το αποκορύφωμα ήταν το τελευταίο ταξίδι της στο… Φανάρι, όπου, επισκέφτηκε τον Πατριάρχη και βέβαια τα έξοδα ήρθαν για πληρωμή στην Περιφέρεια. Ήταν όμως τόσο υπέρογκα που ο ταμίας αρνήθηκε να τα εγκρίνει και μετά τον καυγά υπέβαλε την παραίτησή του. Τον ταμία ακολούθησε και άλλος υπάλληλος, ο οποίος αρνήθηκε, πλέον, να εκτελεί τις εντολές της κυρίας Αλεξανδρίδου.

Το εύλογο ερώτημα που εγείρεται όμως είναι κατά πόσο ένα τέτοιο πρόσωπο θα μπορούσε να αποτελέσει λύση για το ΠΑΣΟΚ, όταν η αγανάκτηση του κόσμου προς διεφθαρμένους πολιτικούς και η ανάγκη για νέα πολιτικά πρόσωπα είναι επιτακτική. Από την άλλη, δεν νομίζουμε ότι και η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα κάνει χαρές με την παρουσία της κυρίας Αλεξανδρίδου δεδομένης της σύγκρουσής της με τον κ. Ραγκούσης και τον κ. Πάγκαλο.

Βέβαια, στο ΠΑΣΟΚ «καίγονται» τόσο για τις εσωτερικές εξελίξεις και το αβέβαιο πρωθυπουργικό μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου, oπότε... τέτοια ώρα, τέτοια λόγια για την κυρία Αλεξανδρίδου.


Α. Γ.