ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: «Aιχμάλωτος του κόμματός του ο Γιώργος Παπανδρέου»

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 19:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σαμαράς: «Aιχμάλωτος του κόμματός του ο Γιώργος Παπανδρέου»
Facebook Twitter Whatsapp
Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τους βουλευτές του κόμματός του ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τους να πάνε κοντά στον κόσμο γιατί «ο λαός σύντομα θα πάρει την απόφασή του».
Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τους βουλευτές του κόμματός του ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τους να πάνε κοντά στον κόσμο γιατί «ο λαός σύντομα θα πάρει την απόφασή του». Αναφερόμενος στην άκαρπη έκβαση των συζητήσεων για κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Σαμαράς απέδωσε την πλήρη ευθύνη στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι έχασε μία ιστορική ευκαιρία διότι «δεν άντεξε τις πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματός του όσων είναι γαντζωμένοι στην εξουσία».

Ο κ. Παπανδρέου -πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ- είναι αιχμάλωτος όσων είναι γαντζωμένοι στην εξουσία και η προσπάθεια διάσωσης της χώρας έγινε «προσπάθεια διάσωσης της ΠΑΣΟΚικής εξουσίας».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι κατά την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό «ο κ. Παπανδρέου δεν αρνήθηκε την πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση, κάθε άλλο». Δέχτηκε επίσης, όπως είπε, την πρόταση για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

«Χάθηκε αυτή η ευκαιρία, γιατί ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δεν άντεξε τις πιέσεις στο εσωτερικό του κόμματός του, όσων είναι γαντζωμένοι με την εξουσία. Κι έγινε ο ίδιος αιχμάλωτός τους. Κι έτσι η κοινή πρωτοβουλία για τη σωτηρία της Ελλάδας, μετατράπηκε, σε λίγες ώρες, σε αγωνιώδη διάσωση της ΠΑΣΟΚικής εξουσίας» είπε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου «την κρίση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματός του ας μη προσπαθεί να τη χρεώνει στην Αντιπολίτευση».

Έχοντας περιγράψει την άποψή του για τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς αναρωτήθηκε «ποιος ενημερώνει την Ευρώπη για το ακριβώς αντίθετο;» και έκανε αναφορά, σε υψηλότατους τόνους, για «στρεβλωτική προπαγάνδα».

«Ως πότε θα ανέχομαι αυτή τη συνεχή παραπληροφόρηση προς τα έξω; Γιατί μέχρι πριν λίγους, μήνες άκουγα να διαστρεβλώνονται οι θέσεις μας μέσα στην Ελλάδα. Τώρα αυτό δεν συμβαίνει πια, ή συμβαίνει πολύ σπανιότερα. Τώρα βλέπω με αηδία να διαστρεβλώνονται οι θέσεις μας στο εξωτερικό, στην Ευρώπη. Κάποιοι επειδή δεν μπορούν να παράγουν Πολιτική για τον εαυτό τους, παράγουν συνεχώς στρεβλωτική προπαγάνδα σε βάρος των αντιπάλων τους» είπε.

«Η προπαγάνδα που σας έλεγα λίγο πριν, δεν προσπαθεί μόνο να διαστρεβλώσει τις απόψεις μας. Επιχειρεί να αμαυρώσει και την εικόνα μας: Προσπαθεί να μας εμφανίσει ίδιους με την Κυβέρνηση. Με ίδιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Καλλιεργείται επίμονα το ‘όλοι ίδιοι είναι’. Αυτή είναι η πιο ύπουλη προπαγάνδα. Ε λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι» τόνισε.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «η χώρα μπορεί να ζήσει και χωρίς το ΠΑΣΟΚ» και η μοίρα του «δεν ταυτίζεται η μοίρα της χώρας». «Το ΠΑΣΟΚ έκανε τις επιλογές του και τις πληρώνει. Η χώρα διατηρεί τις δικές της επιλογές και διεκδικεί την ελπίδα. Εμείς αυτή την ελπίδα κρατάμε ζωντανή» πρόσθεσε.

«Πριν ενάμιση χρόνο μας είχαν για τελειωμένους και ηττημένους. Και μέσα σε ενάμιση χρόνο καταφέραμε να γίνουμε στήριγμα Ελπίδας και Προοπτικής για όλο τον λαό. Και τα καταφέραμε όλα αυτά χωρίς να γίνουμε ίδιοι με το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα σε μας προσβλέπουν οι πάντες» είπε στους βουλευτές του ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έχετέ μου εμπιστοσύνη! Κάποτε σας είχα πει, ότι θα ’ρθει στιγμή που οι άλλοι θα βιάζονται να κυβερνήσουμε περισσότερο απ’ ό,τι βιαζόμαστε εμείς οι ίδιοι. Εκλογές, που εμείς ήδη ζητάμε, δεν θα γίνουν επειδή τις ζητάμε εμείς. Θα γίνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σε εκλογές. Από τις αντιφάσεις του ή από τις τύψεις του ή κι από τα δύο. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνήσει. Ο λαός πρέπει πια να δώσει τη λύση» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.