ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε προεκλογικούς τόνους η ομιλία της Παπαρήγα στην Ομόνοια

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 19:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε προεκλογικούς τόνους η ομιλία της Παπαρήγα στην Ομόνοια
Facebook Twitter Whatsapp
Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια την Πέμπτη (16/6).
Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια την Πέμπτη (16/6).
Η κυρία Παπαρήγα μίλησε για τραγέλαφο της κυβέρνησης και της ΝΔ , λέγοντας πως ο λαός πρέπει να προσπεράσει τον ανασχηματισμό οπερέτα, καθώς δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού.

«Η συναίνεση ναυάγησε προσωρινά, θα την ξαναεπιχειρήσουν, αφού άλλωστε υπάρχει η βάση, η συμφωνία στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας και η διαχείριση της κρίσης σε βάρος του λαού. Στη διαδικασία συναίνεσης συνδράμουν και μικρότερα κόμματα, που είναι πρόθυμα να συμπράξουν, καθώς ιδεολογικά δεν τα χωρίζει χάσμα ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με την ΝΔ. Στη διαδικασία συναίνεσης με τον δικό του τρόπο συμβάλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ με την θέση του για αριστερή διαπραγμάτευση εντός των κανόνων της ΕΕ, για αριστερό τραπεζικό σύστημα στο έδαφος του καπιταλισμού. Ούτε πρωτοετείς στην ΑΣΟΕΕ δεν μπορεί να πιστέψουν σε μια τέτοια εξέλιξη», είπε η κυρία Παπαρήγα.

Η κυρία Παπαρήγα αναφέρθηκε έμμεσα και στο κίνημα των Αγανακτισμένων, λέγοντας πως «δεν αξίζει να περιμένει ο ελληνικός λαός με ευχέλαια ή με μούντζες και γενικόλογα συνθήματα «Όλοι Φταίτε!» πότε θα εκταμιευθεί η μια ή η άλλη δόση που θα την πληρώσει ο λαός εκατό φορές παραπάνω».

«Πρωταγωνιστής των εξελίξεων πρέπει να γίνει όχι γενικά και αφηρημένα ο λαός, αλλά το ενιαίο μέτωπο συμμαχίας εργατών, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, φοιτητών και σπουδαστών, των γυναικών της λαϊκής οικογένειας που διεκδικούν διέξοδο, που διεκδικούν ριζική αλλαγή στο πολιτικό και στο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο», συμπλήρωσε με νόημα γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

Τέλος, η κυρία Παπαρήγα ζήτησε εδώ και τώρα εκλογές, καλώντας τον κόσμο να εξεγερθεί ενάντια στην πλουτοκρατία και το κεφάλαιο που έχουν κατακρεουργήσει τη χώρα.