ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανέλαβε ο Καρατζαφέρης την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 21:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επανέλαβε ο Καρατζαφέρης την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας
Facebook Twitter Whatsapp
Την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.
Την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. Ο κ. Καρατζαφέρης έθεσε το κόμμα του σε εκλογικό συναγερμό, ζήτησε από τους βουλευτές του να εντείνουν τον αγώνα τους, και χαρακτήρισε «υπηρεσιακή» την κυβέρνηση που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό, κάνοντας επίσης λόγο για ανάγκη μιας εθνικής συμφωνίας «και όχι μία πρόσκαιρη, θνησιγενής κυβέρνηση».

Είπε πως, όταν το πρότεινε στον πρωθυπουργό, δεν είδε στείρα αντίδραση και επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας ότι «ύστερα από δύο ημέρες, στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, είδα τον Σαμαρά αδύναμο να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο οικουμενικής αντίληψης κυβέρνησης και του είπα "να πάμε στη Μουρούζη να το συζητήσουμε", για να τον “ανεβάσω” και να “παίζει και στην έδρα του”. Εάν είχε δεχτεί τότε ο Σαμαράς, θα είχε γίνει η κυβέρνηση. Η προσπάθεια όμως κλωτσήθηκε και μέσα στις επόμενες 20 ημέρες η φθορά του πολιτικού συστήματος ήταν ραγδαία. Έτσι φτάσαμε στα χθεσινά γεγονότα».

Αναφέρθηκε στην χθεσινή συνομιλία του με τον πρωθυπουργό και είπε ότι όταν του πρότεινε εκ νέου οικουμενική κυβέρνηση του απάντησε -σύμφωνα με τον ίδιο- «αυτό επιθυμώ και θα το προσπαθήσω».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη την προσπάθεια του πρωθυπουργού για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, την οδήγησαν στην αποτυχία «το κρυφτούλι αυτό από τη μια και η πίεση που ασκήθηκε από διάφορες κατευθύνσεις στον πρωθυπουργό από την άλλη».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έκανε "διαρροές" σχετικά με την επικοινωνία του κ. Σαμαρά με τον πρωθυπουργό και είπε πως μετά από αυτές «ήταν φυσιολογικό να δημιουργηθούν αυτές οι αντίρροπες δυνάμεις στον πρωθυπουργό».

Υποστήριξε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι κομμένη στα δύο, και πως η ψυχική απόσταση που χωρίζει πλέον «τα δύο βιλαέτια στο ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη και δε μπορεί να δώσει σίγουρη απόφαση για το αύριο».