ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Zουμ στον νέο «τσάρο» από τα διεθνή ΜΜΕ

Δημοσίευση 17 Ιουνίου 2011, 12:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Zουμ στον νέο «τσάρο» από τα διεθνή ΜΜΕ
Facebook Twitter Whatsapp
Βασικό θέμα στα διεθνή ΜΜΕ αποτελεί η ανακοίνωση του κυβερνητικού ανασχηματισμού στην Ελλάδα, με έμφαση να δίνεται στην αλλαγή του υπουργού Οικονομικών, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να γίνεται ο νέος «τσάρος» στη θεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Βασικό θέμα στα διεθνή ΜΜΕ αποτελεί η ανακοίνωση του κυβερνητικού ανασχηματισμού στην Ελλάδα, με έμφαση να δίνεται στην αλλαγή του υπουργού Οικονομικών, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να γίνεται ο νέος «τσάρος» στη θεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Το BBC αναφέρει στο κεντρικό του θέμα «Νέος υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα» με τον κ. Βενιζέλο να φιγουράρει στη φωτογραφία. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου αντικαθιστά τον υπουργό Οικονομικών του, έτσι ώστε να προωθήσει τα επαχθή οικονομικά μέτρα που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση.Η Wall Street Journal αναφέρει και εκείνη με τη σειρά της την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών έχοντας τίτλο «Η Ελλάδα αλλάζει  υπουργό Οικονομικών στον ανασχηματισμό». Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ελλάδας ανακοίνωσε σαρωτικό ανασχηματισμό, αναφέρει το άρθρο, αντικαθιστώντας τον υπουργό Οικονομικών σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη στην προώθηση μη δημοσιλών οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

«Ο Παπανδρέου τοποθετεί τον Βενιζέλο στο υπουργείο Οικονομικών» είναι ο τίτλος του Bloomberg, το οποίο τονίζει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έδιωξε τον μέχρι πρότινος υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εν μέσω κομματικών αναταραχών, προσπαθώντας να προωθήσει τα μέτρα λιτότητας που χρειάζονται για την επίτευξη συμφωνίας νέου πακέτου στήριξης.

«Η Ελλάδα αντικαθιστά τον υπουργό Οικονομικών» είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος των Financial Times, απεικκονίζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη φωτογραφία του θέματος. Το άρθρο σημειώνει ότι οι συνεχείς κριτικές στον Γιώργο Παπανδρέου οδήγησαν στον ανασχηματισμό, ο οποίος ήταν ευρύς και περιελάμβανε την αλλαγή του ΥΠΟΙΚ με στόχο την προώθηση των νέων μέτρων λιτότητας. Oι FT σημειώνουν ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευ. Βενιζέλος διεκδίκησε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου, πριν από τέσσερα χρόνια.«Αντικαταστάθηκε ο υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος και στο Al Jazeera. Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετακινήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος εξαιτίας των σφοδρών διαμαρτυριών για τα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας.

Η Le Monde έχει κεντρικό τίτλο «Νέος υπουργός Οικονομικών για την Ελλάδα της κρίσης». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλαβε θέση-κλειδί σε μια εποχή που η Ελλάδα υφίσταται μια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου.


Βαγγέλης Βιτζηλαίος