ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επαναδιαπραγμάτευση των δανείων

Δημοσίευση 17 Ιουνίου 2011, 13:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επαναδιαπραγμάτευση των δανείων
Facebook Twitter Whatsapp
Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, υπογράμμισε τις ιστορικές ευθύνες της κυβέρνησης λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και την αποψή του για αναδιαπραγμάτευση των παλαιότερων δανείων.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, υπογράμμισε τις ιστορικές ευθύνες της κυβέρνησης λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και την αποψή του για αναδιαπραγμάτευση των παλαιότερων δανείων. «Είμαι μέλος μιας κυβέρνησης, η οποία έχει μια ιστορική ευθύνη, να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει λόγω του υψηλού χρέους και των υψηλών ελλειμμάτων. Θα πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη για τους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να τα καταφέρει. Αν δεν τα καταφέρει η κυβέρνηση, δεν θα τα καταφέρει αυτή η χώρα. Με όλες μας τις δυνάμεις πρέπει να διαπραγματευτούμε το νέο δάνειο της χώρας που εκκρεμεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος.

Και πρόσθεσε: «Να διαπραγματευτούμε τους όρους δανεισμού των παλαιότερων δανείων και να αρχίσουμε να μειώνουμε τα ελλείμματα με μεγαλύτερους ρυθμούς μέσα στο 2011-2012 για να μπορέσουμε να καταστήσουμε την ελληνική οικονομία ξανά ανταγωνιστική και ασφαλή. Αυτό είναι το καθήκον όλων μας. Ο δικός μου ρόλος θα είναι ένας μικρός ρόλος μέσα σε ένα κυβερνητικό σχήμα που δίνει μια ιστορική μάχη».