ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουδούρης: «Κυβέρνηση κομματικής αναδίπλωσης η νέα κυβέρνηση»

Δημοσίευση 17 Ιουνίου 2011, 15:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βουδούρης: «Κυβέρνηση κομματικής αναδίπλωσης η νέα κυβέρνηση»
Facebook Twitter Whatsapp
«Κυβέρνηση κομματικής αναδίπλωσης», χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Βουδούρης σε γραπτή δήλωσή του.
«Κυβέρνηση κομματικής αναδίπλωσης», χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Βουδούρης σε γραπτή δήλωσή του. Αναφέρει ότι ενώ οι Έλληνες ανέμεναν με αγωνία και ελπίδα μια κυβέρνηση κοινωνικού ανοίγματος, το νέο κυβερνητικό σχήμα αντανακλά τις παρούσες εσωκομματικές ισορροπίες με στόχο τη συσπείρωση του κομματικού μηχανισμού.

Ο βουλευτής εκφράζει μεν την ευχή «αυτό να συμβάλλει στην ενότητα της παράταξης», όμως εκδηλώνει τον φόβο του ότι «δεν διασφαλίζει τη μεταρρυθμιστική πυγμή και αποφασιστικότητα, που έλειψε στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα και την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση, το μεγάλο ζητούμενο της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε».

Αναφέρει, εξάλλου, ότι ο ίδιος ως νέος βουλευτής, «εκλεγμένος με το όραμα της επανασύνδεσης της πολιτικής με την κοινωνία», θα συνεχίσει τον αγώνα για την πολιτική ανατροπή «στην οποία δεσμευθήκαμε το 2004 και την έξοδο από την οικονομική κρίση, που μας βύθισε η φαυλότητα ενός απαξιωμένου πολιτικού συστήματος».

«Συνεχίζω να υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τη σύναψη ενός «κοινωνικού μνημονίου», που θα δεσμεύει την κυβέρνηση προς την κοινωνία, με συγκεκριμένους δείκτες, έτσι ώστε η εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας για την έξοδο από την κρίση, να γίνει με όρους δικαιοσύνης και προστασίας των οικονομικά ασθενέστερων», καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Βουδούρης.