ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν ξέχασε τα αυθαίρετα η Τίνα: «Με τον Γιώργο βρεθήκαμε σε διαφορετικές όχθες»

Δημοσίευση 17 Ιουνίου 2011, 18:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δεν ξέχασε τα αυθαίρετα η Τίνα: «Με τον Γιώργο βρεθήκαμε σε διαφορετικές όχθες»
Facebook Twitter Whatsapp
Σαφείς αιχμές σε όσους της άσκησαν κριτική κατά τη θητεία της στο υπουργείο Περιβάλλοντος, άφησε η Τίνα Μπιρμπίλη κατά την τελετή παράδοσης στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Σαφείς αιχμές σε όσους της άσκησαν κριτική κατά τη θητεία της στο υπουργείο Περιβάλλοντος, άφησε η Τίνα Μπιρμπίλη κατά την τελετή παράδοσης στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. «Σε μια περίοδο κρίσης, προωθούνται πολιτικές εις βάρος του περιβάλλοντος, στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης. Αυτό είναι υπεκφυγή και δίνει "φιλί ζωής" σε ένα παρωχημένο μοντέλο» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπιρμπίλη.

Η Τίνα Μπιρμπίλη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διαφωνία της με τον κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με το θέμα των αυθαιρέτων, επισημαίνοντας ότι «κατανοούσε την αναγκαιότητα του κράτους να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων, αλλά δεν μπορούσε να επιβραβεύσει την αυθαιρεσία σε βάρος όσων δεν παρανόμησαν και σεβάστηκαν το θεσμικό πλαίσιο».

«Βρεθήκαμε σε διαφορετικές όχθες με τον Γιώργο» τόνισε η κ. Μπιρμπίλη.

Του ζήτησε μάλιστα να εξετάσει το θέμα των αυθαιρέτων όχι από τη λογιστική του προσέγγιση, αλλά και την περιβαλλοντική.

Από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου, αφού έσπευσε να δηλώσει πως «η Τίνα είναι φίλη του», μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το έργο της πρώην υπουργού, λέγοντας ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για το νεοσύστατο υπουργείο.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι θα δώσει το δικό του στίγμα στην πολιτική που ξεκίνησε η πρώην υπουργός, λέγοντας ότι όποιος έρχεται από το υπουργείο Οικονομικών, έχει τη στάμπα της λογιστικής προσέγγισης.

Τέλος, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να ανατρέψει την πολιτική που παράχθηκε στο περιβάλλον από την Τίνα Μπιρμπίλη, αλλά θα τη συνεχίσει, βάζοντας τη δική του ματιά.