ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοϊδης: Η ΝΔ συμπεριφέρεται σα να έφτασε στη Σελήνη

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2011, 15:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χρυσοχοϊδης: Η ΝΔ συμπεριφέρεται σα να έφτασε στη Σελήνη
Facebook Twitter Whatsapp
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην ιταλική εφημερίδα La Stampa παραχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην ιταλική εφημερίδα La Stampa παραχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Σχετικά με τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών ο κ. Χρυσοχοϊδης πιστεύει ότι η «η κυβέρνηση θα λάβει τη ψήφο εμπιστοσύνης» ενώ σχετικά με τη διεύρινση της πλειοψηφίας προσθέτει ότι «ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρόσφερε την παραίτησή του με αντάλλαγμα έναν πρωθυπουργό, που να επιλεγεί από ευρύτερη συμμαχία. Η όλη προσπάθεια απέτυχε, διότι κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη να κυβερνήσει την χώρα, στη συγκεκριμένη φάση. Παραμένουμε, όμως, πάντα ανοιχτοί στο διάλογο».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών ο υπουργός Ανάπτυξης απαντά ότι «οι συντηρητικοί μας οδήγησαν στην κατάρρευση το 2009 και τώρα φέρονται σαν να έφτασαν από τη Σελήνη. Μένω εμβρόντητος».

Στη συνέντευξη με τίτλο «Η υπόσχεση του Έλληνα υπουργού» ο κ. Χρυσοχοϊδης μίλησε επίσης και για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσουν οι Ευρωπαίοι. 

«Και η Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις, τώρα. Κατά κύριο λόγο, όμως, πολιτικοί, τραπεζίτες και σχολιαστές πρέπει να σταματήσουν να μιλούν στην τύχη για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Είναι κάτι που δημιουργεί άγχος και έλλειψη εμπιστοσύνης και εδώ, σε εμάς, κάτι το οποίο δεν μας βοηθά», ξεκαθαρίζει

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην πραγματικότητα, αντιμετωπίζουν μια κατάσταση πρωτόγνωρη: την κρίση μιας χώρας, που μετέχει σε ενιαίο νομισματικό σύστημα. Και εμείς φοβόμαστε ότι μπορεί να μην καταφέρουν να λάβουν τις πρέπουσες αποφάσεις και ότι αυτό μπορεί να πλήξει την χώρα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

 «Αναφέρεσθε, στην νέα δόση του δανείου ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, στην αναδιάρθρωση, στο νέο δάνειο, σε τι ακριβώς;» ρωτά η Ιταλίδα απεσταλμένη, Τόνια Μαστρομπουόνι.

«Στα πάντα», αποκρίνεται ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, και εξηγεί: «χρειαζόμαστε να ληφθούν αποφάσεις τώρα. Και χρειαζόμαστε να δείξει, η Ευρώπη ότι είναι σταθερή και διαθέτει μία ενιαία φωνή. Εάν ικανοποιηθεί αυτό μας το αίτημα, μπορώ να προβλέψω το εξής: εντός των επόμενων τριάντα μηνών θα επιστρέψουμε στα επίπεδα ανάπτυξης, που είχαμε πριν την κρίση, στα 230 δις ευρώ του ΑΕΠ, του 2009. Αυτή τη στιγμή, έχουμε σημειώσει θεαματική πτώση, σχεδόν στα 200 δισ.ευρώ. Θα καταφέρουμε να καλύψουμε τη διαφορά --μέχρι το τέλος του 2013».