ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαγκριώτης: Οι τράπεζες καθυστερούν τις μειώσεις των διοδίων

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2011, 10:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μαγκριώτης: Οι τράπεζες καθυστερούν τις μειώσεις των διοδίων
Facebook Twitter Whatsapp
Την εκτίμηση ότι έως το καλοκαίρι μπορεί να γίνει μείωση στα κόμιστρα των διοδίων αν αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί οι τράπεζες εξέφρασε στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή», ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.
Την εκτίμηση ότι έως το καλοκαίρι μπορεί να γίνει μείωση στα κόμιστρα των διοδίων αν αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί οι τράπεζες εξέφρασε στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή», ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Ο κ. Μαγκριώτης επέρριψε στις τράπεζες την ευθύνη για το «μπλόκο» στη μείωση των κομίστρων και την παύση των έργων σε ορισμένα εργοτάξια που υπάρχουν σε αυτοκινητόδρομους.

«Σταμάτησαν κάποια εργοτάξια στους αυτοκινητόδρομους, οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα και η πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλη» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών η ευθύνη στις τράπεζες που είναι υποχρεωμένες να συνεχίσουν την χρηματοδότηση, όμως έχουν σταματήσει. «Για να πούμε στις τράπεζες ‘φύγετε’ θα πρέπει να καταβάλουμε 3,5 δισ. ευρώ και να βρει το κράτος για να λεφτά χρηματοδοτήσει τα έργα. Μπορεί μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε μείωση αν η άλλη πλευρά αναλάβει την ευθύνη» ανέφερε.

Για τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις την περασμένη εβδομάδα, εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ έφτασε στο απόλυτο μηδέν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή αναπτύσσει μία μεγάλη δυναμική που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να επανακτήσει την αξιοπιστία της στην κοινωνία.