ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παιχνίδι εντυπώσεων Μπεγλίτη με τις Ένοπλες Δυνάμεις

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2011, 23:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παιχνίδι εντυπώσεων Μπεγλίτη με τις Ένοπλες Δυνάμεις
Facebook Twitter Whatsapp
Η ανακοίνωση που  εξέδωσε το Σάββατο η Ένωση Αποστράτων με την οποία καλεί  τους εν ενεργεία αξιωματικούς των  ένοπλων δυνάμεων να είναι σε εγρήγορση προκάλεσε απόψε την έντονη αντίδραση  του υπουργού άμυνας Πάνου Μπεγλίτη.
Η ανακοίνωση που  εξέδωσε το Σάββατο η Ένωση Αποστράτων με την οποία καλεί  τους εν ενεργεία αξιωματικούς των  ένοπλων δυνάμεων να είναι σε εγρήγορση προκάλεσε απόψε την έντονη αντίδραση  του υπουργού άμυνας Πάνου Μπεγλίτη. Ο κ. Μπεγλίτης έκανε  έκκληση «να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει κόμματα της αντιπολίτευσης με αποστράτους.»

«Η έκκληση  των ενώσεων αποστράτων προς τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποκρούσουν την κυβέρνηση είναι  επικίνδυνη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης.

Ζήτησε μάλιστα  από το κόμμα της αξιωματικής  αντιπολίτευσης να σταματήσει να βλέπει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ως  ιστορικά προνομιακό της χώρο και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή.

Από την πλευρά της  Ν.Δ πάντως, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ, Κώστας Τασούλας δήλωσε απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα επιρροής.

«Όχι μόνο δεν  τους καθοδηγεί η ΝΔ αλά το κύρος και η υπευθυνότητας αυτών των ανθρώπων δεν θα δεχόντουσαν τέτοια καθοδήγηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Ο κ. Μπεγλίτης αναφέρθηκε και στο θέμα του συνδικαλισμού  των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων δηλώνοντας ότι «η κυβέρνηση και  το υπουργείο προετοιμάζεται ήδη για να αντιμετωπίσει και να αμβλύνει την όποια αρνητική πλευρά αυτή της απόφασης.» προσθέτοντας όμως «ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο νόμος περί συνδικαλισμού, δεν επιτρέπεται συνταγματικά, δεν θα το επιτρέψει η κυβέρνηση».