ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν στις τεχνικές λεπτομέρειες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 12:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν στις τεχνικές λεπτομέρειες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου
Facebook Twitter Whatsapp
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά την ψήφιση από τη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του βασικού εφαρμοστικού νόμου.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά την ψήφιση από τη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του βασικού εφαρμοστικού νόμου. Από την πρώτη στιγμή της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε στον υπουργό Οικονομικών πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο όταν αυτό κατατεθεί στη Βουλή.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς φαίνεται πως συμφώνησαν στις τεχνικές λεπτομέρειες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και ειδικότερα στην ημερομήνια ψήφισής του.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε στον κ. Βενιζέλο ότι είναι κατανοητή εκ μέρους του η ανάγκη τήρησης του χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, σε σχέση με την ψήφιση των δύο νόμων έως τις 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα από τη θέση που θα διατυπώσει η αξιωματική αντιπολίτευση επί της ουσίας των ρυθμίσεων.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν η αναφορά στην εθνική ενότητα που υπάρχει στο ανακοινωθέν του Eurogroup, σημαίνει ότι προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέλιξη των διαδικασιών είναι η θετική ψήφος της αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, ο Βενιζέλος, απάντησε ότι προφανώς δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η θετική ψήφος της αντιπολίτευσης, αν και αυτό θα ήταν το επιθυμητό για την κυβέρνηση. Η αναφορά στην εθνική ενότητα, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, είναι αναφορά στην ανάγκη να υπάρχει κλίμα και ατμόσφαιρα ενότητας και υπευθυνότητας.

KKE: «Η ΝΔ συμφωνεί και επί της ουσίας»

Το ΚΚΕ σχολίασε την επικοινωνία Βενιζέλου Σαμαρά με την εξής δήλωση: «Η συμφωνία της ΝΔ στην άμεση ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων δεν είναι συμφωνία μόνο επί της διαδικασίας αλλά και επί της ουσίας.

Οι φραστικές αντιπαραθέσεις και οι διακηρύξεις της για άλλο μείγμα και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είναι για λαϊκή κατανάλωση. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν σε αυτούς και στην πλουτοκρατία που υπηρετούν με 48ωρη απεργία και πολιτική τιμωρία».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr