ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το ρόλο των αποστράτων

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 14:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέα αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το ρόλο των αποστράτων
Facebook Twitter Whatsapp
Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, Πάνου Μπεγλίτη περί κινητικότητας ενώσεων αποστράτων αξιωματικών που συνδέονται με την αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, απάντησε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας.
Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, Πάνου Μπεγλίτη περί κινητικότητας ενώσεων αποστράτων αξιωματικών που συνδέονται με την αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, απάντησε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας. «Οι απόστρατοι δεν επηρεάζονται από κανέναν. Για τη ΝΔ ο ρόλος τους είναι εθνικός», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο κ. Τζίμας.

Στη χθεσινή παρέμβασή του, ο υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης διεμήνυσε ότι πρέπει να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους απόστρατους.

«Οι απόστρατοι, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την ανεξαρτησία του πνεύματος που διαθέτουν, δεν επηρεάζονται από κανέναν. Ζουν το δικό τους δράμα μετά τη ληστρική επιδρομή στα εισοδήματά τους και το κύρος τους από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», απάντησε σήμερα ο κ. Τζίμας, ξεκαθαρίζοντας πως «είναι έξω από τις πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας ο επηρεασμός του ευαίσθητου χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο βουλευτής Δράμας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι με βάση και τα δείγματα της πολιτικής του, με τις κρίσεις των αξιωματικών, έχει βάλει στόχο την κομματική άλωση των Ενόπλων Δυνάμεων και στον ίδιο τόνο πρόσθεσε: «Οι πρακτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σε συνδυασμό με το ρεβανσισμό που επιδεικνύει, δεν της δίνουν το δικαίωμα να εξαπολύει αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Για τη ΝΔ ο ρόλος των Αποστράτων Αξιωματικών είναι εθνικός».