ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: «Απαιτείται μια επανάσταση πατριωτισμού από όλους»

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 19:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χατζηδάκης: «Απαιτείται μια επανάσταση πατριωτισμού από όλους»
Facebook Twitter Whatsapp
«Πέρα από τις θεσμικές και οικονομικές προϋποθέσεις, χρειάζεται πάνω από όλα μία επανάσταση πατριωτισμού από όλους μας, από τον κάθε πολίτη, αλλά πάνω από όλα από εμάς τους πολιτικούς. Γιατί όλοι είμαστε Έλληνες και όλοι είμαστε στο ίδιο καράβι,» τόνισε ο τομεάρχης Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.
«Πέρα από τις θεσμικές και οικονομικές προϋποθέσεις, χρειάζεται πάνω από όλα μία επανάσταση πατριωτισμού από όλους μας, από τον κάθε πολίτη, αλλά πάνω από όλα από εμάς τους πολιτικούς. Γιατί όλοι είμαστε Έλληνες και όλοι είμαστε στο ίδιο καράβι,» τόνισε ο τομεάρχης Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτησης επί της πρότασης εμπιστοσύνης, ο κ. Χατζηδάκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα κρέμεται σε μια κλωστή. Μπορεί σε μερικές μέρες να νοσταλγούμε το σήμερα».

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι δεν εννοούσε την προσπάθεια της εθνικής συναίνεσης, αφού την περασμένη Τετάρτη παραιτήθηκε, θέλοντας με την παραίτησή του αυτή, να διευκολύνει την Ελλάδα να προχωρήσει σε έναν καινούριο δρόμο, αλλά δεν επέμεινε σε αυτή.

«Δεν εννοούσε την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα ανακούφιζε ως προοπτική τους Έλληνες πολίτες και θα έστελνε ένα διπλό θετικό μήνυμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ότι οι Έλληνες συνεννοούνται, βρίσκουν αυτά που τους ενώνουν και όχι αυτά που τους χωρίζουν, για να προχωρήσουν μπροστά».

Επισήμανε ότι ενώ «του δόθηκε ευκαιρία από τον Πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Παπανδρέου δεν άδραξε την ευκαιρία και έτσι «ξανά βρισκόμαστε με μια καινούρια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για να χειριστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ ο δικός της χρονικός ορίζοντας είναι βραχυπρόθεσμος».

Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό τόνισε πως πρόκειται είναι μία απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να αναγεννηθεί από την τέφρα της, αλλά είναι ολοφάνερο ότι η προσπάθεια αυτή δεν πρόκειται να πετύχει.