ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: «Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι εκλογές»- Ψήφος εμπιστοσύνης από 155

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2011, 00:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παπανδρέου: «Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι εκλογές»- Ψήφος εμπιστοσύνης από 155
Facebook Twitter Whatsapp
Με 155 ψήφους η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Κατά ψήφισαν 143 βουλευτές, ενώ απόντας ήταν ο Γ. Λιάνης.
Με 155 ψήφους η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Κατά ψήφισαν 143 βουλευτές, ενώ απόντας ήταν ο Γ. Λιάνης.
Για αλλαγή της χώρας μίλησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης,ζητώντας συναίνεση όλων των κομμάτων για «την εκπλήρωση των πατριωτικών στόχων» και τονίζοντας ότι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι εκλογές.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για στόχους που αφορούν την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους και των ελλειμμάτων, την αποφυγή της χρεοκοπίας και την διατήρηση της Ελλάδας στο ευρώ.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταθούν στα πόδια τους με τις δικές τους δυνάμεις, καθώς δεν «φταίνε μόνο οι άλλοι», αλλά και το ίδιο το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Ως προς τις ευθύνες των άλλων, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στους οίκους αξιολόγησης αλλά και στο διεθνές σύστημα, όπως επίσης και τα λάθη ορισμένων εταίρων που πήραν αποφάσεις δυσμενείς για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στον κ. Σαμαρά στο σκέλος της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, τονίζοντας πως η κυβέρνηση άλλαξε τους βασικούς όρους του επιτοκίου, ενώ συνεχίζει την διαπραγμάτευση πολλών ακόμα όρων.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε την δευτέρα παρουσία», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως πρώτοι οι Έλληνες πρέπει να βάλει τάξη στα του οίκου της.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές γιατί τους ζητάει ο λαός, που στις πλατείες ζητά την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, Αυτό το αίτημα θα ικανοποιήσει το δημοψήφισμα, είπε ο πρωθυπουργός. Κατηγόρησε δε ΚΚΕ και ΝΔ ότι φοβούνται μια γνήσια λαϊκή έκφραση, γι' αυτό αρνούνται το δημοψήφισμα.

 Ο πρωθυπουργός ζήτησε εθνική συναίνεση για ακόμη μια φορά καθώς θα πρέπει η χώρα να δείχνει ενωμένη.