ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Ο Μιλτιάδης Έβερτ άφησε το ίχνος του στην ιστορία του τόπου

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2011, 19:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αβραμόπουλος: Ο Μιλτιάδης Έβερτ άφησε το  ίχνος του στην ιστορία του τόπου
Facebook Twitter Whatsapp
Στο ισχυρό αισθητήριο, την έμφυτη κοινωνικότητα και την αυθεντικότητα του Μιλτιάδη Έβερτ αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ειδική συνεδρίαση στη Βουλή που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στο ισχυρό αισθητήριο, την έμφυτη κοινωνικότητα και την αυθεντικότητα του Μιλτιάδη Έβερτ αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ειδική συνεδρίαση στη Βουλή που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο Μιλτιάδης Έβερτ, ένα δημόσιο πρόσωπο, φυσική δύναμη της πολιτικής, στο πέρασμα του άφησε το δικό του ίχνος, τη δική του σφραγίδα στα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου μας τα τελευταία σαράντα χρόνια», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος δεν δίστασε να αναφερθεί και σε προσωπικό επίπεδο στον Μιλτιάδη Έβερτ.

«Δεν λησμονώ και τιμώ τη θαρραλέα και υπερβατική του απόφαση, σε πείσμα του κομματικού κατεστημένου της παράταξής μας, το 1994, να μου εμπιστευθεί τη διεκδίκηση της δημαρχίας της Αθήνας, για την οποία πόλη έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη και με την οποία ταυτίστηκε, όχι μόνο ως βουλευτής της, αλλά κυρίως, και αυτό στη συνείδηση των πολιτών της, ως δήμαρχος της. Αυτή η σχέση μας έφερε πιο κοντά και μου επέτρεψε να ξεχωρίσω τα δυναμικά στοιχεία της πολιτικής του σκέψης», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος αξιοποίησε, όμως, την ειδική συνεδρίαση για να υπογραμμίσει ότι τέτοιες εκδηλώσεις συνιστούν ευκαιρία για να αρθεί η πολιτική τάξη της χώρας πέρα και πάνω από τα μικρά, τα εφήμερα και τα προσωπικά, για να αναδείξει τη σπουδαιότητα των ιδεών, των σκέψεων και των πράξεων των πολιτικών που έτυχαν αναγνώρισης από την κοινωνία και τίμησαν τον όρκο τους, συνεπείς στο όνομα της αποστολής που αναθέτει η κοινωνία.

«Η Δημοκρατία χρειάζεται τους λειτουργούς της, που είναι οι πολιτικοί τους οποίους οι πολίτες επιλέγουν, και αυτοί είναι που τους αξιολογούν, τους τιμούν ή τους αντικαθιστούν», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για να υπογραμμίσει ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει με κάθε τίμημα να προστατεύσουν τους θεσμούς.