ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με Ευρωπαίους ηγέτες

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2011, 20:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με Ευρωπαίους ηγέτες
Facebook Twitter Whatsapp
Tηλεφωνική επικοινωνία με Ευρωπαίους ηγέτες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά και την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε χθες το βράδυ η κυβέρνηση από τη Βουλή.
Tηλεφωνική επικοινωνία με Ευρωπαίους ηγέτες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά και την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε χθες το βράδυ η κυβέρνηση από τη Βουλή. Να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση προέτρεψε τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Επίσης τον συνεχάρη που απέσπασε ψήφο εμπιστοσύνης.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, και την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθεί το επόμενο βήμα, η υιοθέτηση ενός προγράμματος λιτότητας από το οποίο εξαρτάται η χορήγηση του δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ», δήλωσε η κ. Μέρκελ ενώπιον των βουλευτών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής.

Ο κ. Παπανδρέου είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, τον πρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καθώς και τους πρωθυπουργούς της Φινλανδίας και της Σλοβακίας.

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί διαβεβαίωσ τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την "αποφασιστική υποστήριξη" του Παρισιού, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στο ελληνικό κοινοβούλιο, η οποία κατά το Παρίσι, ανοίγει το δρόμο για την υιοθέτηση του νέου σχεδίου βοηθείας προς την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας "συνεχάρη" τον κ. Παπανδρέου "για την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στο ελληνικό κοινοβούλιο", σύμφωνα με ανακοίνωση του μεγάρου των Ηλυσίων.

Στη διάρκεια της συνομιλίας τους ο κ. Σαρκοζί διαβεβαίωσε τον έλληνα πρωθυπουργό "για την αποφασιστική υποστήριξη και την αλληλεγγύη της Γαλλίας" στη συνέχιση της πολιτικής ανάκαμψης που ακολουθεί, την οποία και χαρακτήρισε "θαρραλέα και αναγκαία".