ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιμέτωπος με Βορειοευρωπαίους και... προπαγάνδα ο Σαμαράς

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2011, 07:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αντιμέτωπος με Βορειοευρωπαίους και... προπαγάνδα ο Σαμαράς
Facebook Twitter Whatsapp
Αντιμέτωπη με απανωτά κρούσματα προπαγάνδας έρχεται διαρκώς η ΝΔ που καλείται να αποδείξει στην Ευρώπη ότι, όχι μόνο δεν εναντιώνεται στις μεταρρυθμιστικές προβλέψεις που προωθούνται από την κυβέρνηση, αντιθέτως, πολλά από τα σημεία του μεσοπρόθεσμου –με κυρίαρχο τις αποκρατικοποιήσεις- αποτελούν δικές της προτάσεις που έχουν κατατεθεί ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι, κατά την παρουσίαση του πρώτου «Ζαππείου».
Αντιμέτωπη με απανωτά κρούσματα προπαγάνδας έρχεται διαρκώς η ΝΔ που καλείται να αποδείξει στην Ευρώπη ότι, όχι μόνο δεν εναντιώνεται στις μεταρρυθμιστικές προβλέψεις που προωθούνται από την κυβέρνηση, αντιθέτως, πολλά από τα σημεία του μεσοπρόθεσμου –με κυρίαρχο τις αποκρατικοποιήσεις- αποτελούν δικές της προτάσεις που έχουν κατατεθεί ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι, κατά την παρουσίαση του πρώτου «Ζαππείου». Στην Συγγρού θεωρούν ότι οι κυβερνητικοί και οι κομματικοί μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ επιδίδονται σε ένα άνευ προηγουμένου παρασκηνιακό παιχνίδι λασπολογίας σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο λίγο απέχουν να παρουσιάσουν ακόμη και ...σαν υποκινητή των καθημερινών συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα από τους «αγανακτισμένους»...

Χθες, για αρκετές ώρες υπήρξε αναβρασμός στο πολιτικό παρασκήνιο και στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια από «πληροφορίες» -αναρτήθηκαν μάλιστα και σε κάποιες ιστοσελίδες- που ήθελαν κάποιους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να προωθούν ακόμη και την ιδέα της απομάκρυνσης της ΝΔ από τις τάξεις του ΕΛΚ!

Το Newpost.gr επικοινώνησε με την επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία έκπληκτη άκουσε τα όσα κυκλοφορούν στην Αθήνα. Ξεκαθάρισε ότι στις Βρυξέλλες δεν έχει γίνει καμία τέτοια κουβέντα, δεν ακούστηκε καν εν είδει αστεϊσμού κατά το πρωινό γκρουπ ενημέρωσης μιας ομάδας ευρωβουλευτών του ΕΛΚ στο οποία συμμετείχε και η ίδια. Παρ’ όλ’ αυτά, δεδομένης της στάσης που τήρησαν κάποιοι ευρωβουλευτές, κυρίως βορειοευρωπαίοι, υπήρξε η δέσμευση να επαναληφθεί με ευρύτερη σύνθεση η συνεδρίαση, προκειμένου να επεξηγηθεί επαρκώς η στάση της ΝΔ.

Μάλιστα, πιθανολογείται η παρουσία Σαμαρά σε μια προσεχή διευρυμένη συνεδρίαση των 264 ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, προκειμένου ο Πρόεδρος της ΝΔ να εξηγήσει με σαφήνεια τη στάση του κόμματός του απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και κυρίως τη διαφοροποίησή του απένανατι στο Μεσοπρόθεσμο. Προηγουμενως βέβαια ο κ. Σαμαράς αναμένεται στη σημερινή Σύνοδο του Ε.Λ.Κ. με παρόντες μεταξύ άλλων τους κύριους επικριτές του -Φαν Ρομπάι, Μπαρόζο, Γιουνκέρ και Άγκελα Μέρκελ- να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των κεντροδεξιών ηγετών που εκφράζουν ενστάσεις για την άρνηση της ΝΔ να παράσχει συναίνεση στην κυβέρνηση.

Πολιτικοί παρατηρητές στην Αθήνα πάντως, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο –ακόμη και στο πλαίσιο της οργιώδους μαύρης προπαγάνδας που επιχειρείται από το κυβερνών κόμμα- αποπομπής της ΝΔ από το ΕΛΚ, σημείωναν ότι κάτι τέτοιο θα αποδείκνυε την πολιτική ανωμαλία που υπάρχει μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. και θα σήμαινε ουσιαστικά την αρχή της διάλυσής της. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε «πηγαδάκια» χθες στην Βουλή στηλίτευαν, όχι μόνο την ευρωπαϊκή στάση αλλά και τις ευθείες παρεμβάσεις στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας, από τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις των Ρεν, Φαν Ρομπάι κ.λπ., ακόμη και μελών ξένων κυβερνήσεων.