ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα θα γίνει ο μουντζούρης της Ευρώπης»

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2011, 12:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Η Ελλάδα θα γίνει ο μουντζούρης της Ευρώπης»
Facebook Twitter Whatsapp
Μέχρι σήμερα ξέραμε πως οι εταίροι θέλουν να μας σώσουν για να διασφαλίσουν τα λεφτά τους, για να αποφύγουν το ντόμινο και για να δείξουν ότι ξέρουν να αντιμετωπίζουν κρίσεις. Αν όμως τελικά πειστούν πως δε μπορεί να ελέγξουν την κατάσταση, θα πρέπει να βρουν τον… «μουτζούρη» που θα χρεοκοπήσει πρώτος!
Μέχρι σήμερα ξέραμε πως οι εταίροι θέλουν να μας σώσουν για να διασφαλίσουν τα λεφτά τους, για να αποφύγουν το ντόμινο και για να δείξουν ότι ξέρουν να αντιμετωπίζουν κρίσεις. Αν όμως τελικά πειστούν πως δε μπορεί να ελέγξουν την κατάσταση, θα πρέπει να βρουν τον… «μουτζούρη» που θα χρεοκοπήσει πρώτος! Και θα λένε «τι να κάνουμε, εμείς προσπαθήσαμε, αλλά η Ελλάδα δεν τα κατάφερε»! Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτηρίζει την χώρα μας περίπτωση Λήμαν Μπράδερς!

Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε πρώτη φάση στο διπλό νόμισμα. Μισθοί σε δραχμές, που θα είναι υποτιμημένες κατά 80% τουλάχιστον και υποχρεώσεις σε ευρώ!

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πως αν έχετε μισθό 3000 ευρώ θα παίρνετε από εδώ και πέρα 1 εκ. δραχμές. Αν έχετε δάνειο 1000 ευρώ, όμως, δε θα πληρώνετε 340 χιλ. δραχμές, αλλά περίπου 700 χιλ. δραχμές. Απίστευτο, αλλά μπορεί να συμβεί.