ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόσιαλος: «Κλείδωσε» το Μεσοπρόθεσμο

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2011, 22:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μόσιαλος: «Κλείδωσε» το Μεσοπρόθεσμο
Facebook Twitter Whatsapp
Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώποους της τρόικας για το Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε, από τις Βρυξέλλες, στο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.
Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώποους της τρόικας για το Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε, από τις Βρυξέλλες, στο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος. Μίλησα με τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος με ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και προχωράμε στην ψήφισή του από το Κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε ο κ. Μόσιαλος.

Νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Ελλάδα  κέρδισε τη συγκατάθεση ομάδας επιθεωρητών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για το νέο της πενταετές πρόγραμμα λιτότητας την Πέμπτη, το οποίο περιλαμβάνει αύξηση της φορολογίας και περικοπές δαπανών.

«Συμφωνήσαμε» είπε μία πηγή. Μία άλλη πηγή, κοντά στις διαπραγματεύσεις ανέφερε ότι κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που απομένουν θα ρυθμιστούν την Παρασκευή.Το δημοσίευμα αναφέρει την ανακοίνωση των νέων επαχθών μέτρων από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην οποία περιλαμβάνεται η μείωση του αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ, η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και οι ρυθμίσεις για την εισφορά αλληλεγγύης.