ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ρομπόπουλος, ο Αθανασιάδης και τώρα ο Κουρουμπλής;

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2011, 11:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Ρομπόπουλος, ο Αθανασιάδης και τώρα ο Κουρουμπλής;
Facebook Twitter Whatsapp
Ανοικτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση που θα κρατήσει όσον αφορά το Μεσοπρόθεσμο , ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα 99,5».
Ανοικτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση που θα κρατήσει όσον αφορά το Μεσοπρόθεσμο , ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα 99,5». «Ανοιχτό είναι το θέμα. Παρακολουθώ με πολλή προσοχή τι συντελείται μέσα στην κοινωνία και σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή έβαλα θέματα και είπα ότι αυτή τη στιγμή συντελείται μια διεργασία στην κοινωνία ότι «εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα». Και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για την κοινωνική γαλήνη».

Και για τον εφαρμοστικό νόμο, πρόσθεσε, ισχύουν τα ίδια είπε αφού «ο εφαρμοστικός νόμος τι διαφορά έχει; Υλοποιεί και εξειδικεύει το μεσοπρόθεσμο. Ό,τι αποφασιστεί κυρίως, θα έχει σημασία και για τα δύο».

 Όμως πρόσθεσε ότι αναμένει δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη φοροδιαφυγή λέγοντας: «Εκείνο που περιμένω είναι η κυβέρνηση να δεσμευτεί με συγκεκριμένο τρόπο και χρονικούς ορίζοντες για μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη φοροδιαφυγή. Γιατί όλα προκύπτουν από εκεί και πάμε στους "συνήθεις υπόπτους" για να παίρνουμε έσοδα. Προκύπτουν από την αδυναμία του πολιτικού προσωπικού να βρει πηγές. Εγώ, λοιπόν, όταν δεν παίρνω απαντήσεις σ’ αυτά τα ζητήματα, τι πρέπει να κάνω;».

Νωρίτερα, ο Θωμάς Ρομπόπουλος υποστήριξε ότι θα καταψηφίσει τα νέα μέτρα μιλώντας στον Παπαδάκη και επανέλαβε πριν από λίγη ώρα στον Ν. Χατζηνικολάου. Είναι ο δεύτερος που ανακοινώνει κάτι τέτοιο, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία συρρικνώνεται έτσι στους 153.

Στο Μαξίμου είναι ήδη εξαιρετικά ανήσυχοι ότι το πρόγραμμα με τα νέα πολύ σκληρά μέτρα που υποχρέωσε η τρόικα τον Βενιζέλο να πάρει, μπορεί και να μην περάσει από την ολομέλεια. Ο ίδιος ο Βενιζέλος μάλλον σκέπτεται πως θα ξεφύγει και γι’ αυτό εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό να περάσει τη νέα δανειακή σύμβαση με 180 βουλευτές.

Τι θέλει ο Ρομπόπουλος; Πολιτική διαπραγμάτευση με την Ε.Ε ακριβώς επειδή το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Αυτό δηλαδή που ζήτησε και η Βάσω Παπανδρέου, να απειλήσει η Ελλάδα με χρεοκοπία, για να τρομάξει τους Ευρωπαίους.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πάντως, πως ο Βενιζέλος επιχείρησε να κάνει πολιτική διαπραγμάτευση στο Eurogroup και έπεσε πάνω σε τoίχο. Και όχι μόνον αυτό, αλλά επιστρέφοντας οι Ευρωπαίοι του επέβαλλαν ακόμα πιο σκληρά μέτρα από αυτά που σκόπευε να πάρει.