ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αηδόνης: «Κίτρινα παπαγαλάκια καλλιεργούν την ανησυχία, αλλά θα διαψευστούν»

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2011, 14:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αηδόνης: «Κίτρινα παπαγαλάκια καλλιεργούν την ανησυχία, αλλά θα διαψευστούν»
Facebook Twitter Whatsapp
«Κίτρινα παπαγαλάκια» που το τελευταίο διάστημα σπέρνουν την ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες, προβλέποντας την κατάργηση μονάδων υγείας, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης.
«Κίτρινα παπαγαλάκια» που το τελευταίο διάστημα σπέρνουν την ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες, προβλέποντας την κατάργηση μονάδων υγείας, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης. Αφορμή για τη δημόσια αυτή καταγγελία έδωσε η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Αφροδίτης Παπαθανάση για το μέλλον δύο Κέντρων Υγείας στο νομό Φωκίδας. Η βουλευτής προειδοποίησε ότι κάποιοι συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, με επικίνδυνα, για την Πρωτοβάθμια περίθαλψη στο Νομό, σενάρια που αφορούν στην κατάργηση των Κέντρων Υγείας στην Ιτέα και το Λιδωρίκι

«Όχι μόνο δεν έχει γίνει συζήτηση, αλλά ούτε και σκέψη υπάρχει, για την κατάργηση των δύο κέντρων υγείας», απάντησε ο υφυπουργός. Ταυτόχρονα όμως ο κ. Αηδόνης αξιοποίησε την ευκαιρία να καταγγείλει ότι «δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο στη Φωκίδα αλλά και σε άλλες περιοχές, πολλά κίτρινα παπαγαλάκια λένε διάφορα που έχουν σχέση με τη δήθεν κατάργηση διαφόρων μονάδων υγείας, αν και το υπουργείο έχει πολλές φορές διαβεβαιώσει ότι καμία μονάδα υγείας δεν θα κλείσει».

Ο υφυπουργός ενημέρωσε επίσης ότι την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί συγκεκριμένα τι πρόκειται να γίνει σε κάθε νομό με τη συνένωση των δυνάμεων στο χώρο της υγείας. «Είναι μια πολιτική που θα δώσει τη δυνατότητα να εξορθολογίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό γιατί ενώ έχουμε ιατρικό προσωπικό διπλάσιο σε αντιστοιχία γιατρού-ασθενή, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο καταμερισμός δεν εξυπηρετεί ουσιαστικά τις ανάγκες», είπε ο κ. Αηδόνης.

Η κ. Παπαθανάση πάντως άκουσε καλά νέα για την εκλογική της περιφέρεια, γιατί, όπως την ενημέρωσε ο υφυπουργός τα δύο συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας όχι μόνο δεν καταργούνται, αλλά αναβαθμίζονται, καθώς εντάσσονται σε δράσεις του ΕΣΠΑ και ενισχύονται και με προσωπικό.