ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα: Ρεαλιστική η πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2011, 16:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παπαρήγα: Ρεαλιστική η πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση
Facebook Twitter Whatsapp
Την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση, χαρακτηρίζοντας την ρεαλιστική, αντιπρότεινε η Γενική Γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, από το Ηράκλειο, από όπου ξεκίνησε διήμερη περιοδεία στην Κρήτη.
Την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση, χαρακτηρίζοντας την ρεαλιστική, αντιπρότεινε η Γενική Γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, από το Ηράκλειο, από όπου ξεκίνησε διήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

Η κ. Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι έχει διαφορές τακτικής, επειδή «μοναδικός σκοπός της είναι να επανέλθει στην κυβέρνηση».

Ο λαός, είπε, ήδη βρίσκεται σε χρεοκοπία, αφού τα χρήματα από τα δάνεια πάνε σε χρέη της χώρας, και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως απειλεί τους πολίτες ότι δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις ώστε να τους αναγκάσει να δεχθούν τα νέα σκληρά μέτρα.

Ανέφερε, επίσης, πως παρότι το χρέος είναι υπαρκτό, το ΚΚΕ δεν το αναγνωρίζει γιατί δεν το έχει δημιουργήσει ο λαός, ο οποίος αντίθετα χρόνια τώρα πληρώνει χρέη δεκάδων χρόνων, που δημιουργήθηκαν επειδή υπήρχε μεγάλη συσσώρευση κεφαλαίου και μεγάλη κερδοφορία.

Η γραμματέας του ΚΚΕ επανάλαβε αυτό που είχε υποστηρίξει στη Βουλή, ότι ο λαός έχει καταβάλει στο κράτος 618 δισ. ευρώ από το 1985 έως το 2011 με τη «φορολογική αφαίμαξη, μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας».

Αναφερόμενη στον τρόπου διεξόδου από την κρίση είπε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι: από τη μία, είπε, υπάρχει η "διέξοδος" που υπερασπίζεται η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η οποία έχει διαφορές μόνο τακτικής, αλλά και η πολιτική που εκφράζουν τα περισσότερα κόμματα στη Βουλή. Από την άλλη υπάρχει και η διέξοδος του ΚΚΕ, «που μακράν απέχει από τον εξαναγκασμό των λαϊκών στρωμάτων να πληρώσουν το χρέος».

Όπως είπε η Αλέκα Παπαρήγα, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική, γιατί εκφράζει τα συμφέροντα της λαϊκής τάξης, βασίζεται σε επιστημονική μελέτη και αναδεικνύει τις εγχώριες αναπτυξιακές δυνατότητες.

Η κα Παπαρήγα αναφέρθηκε και στη συζήτηση περί δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα φέρει ένα δημοψήφισμα για την ηθικοποίηση του πολιτικού συστήματος, με 2-3 υπερώριμα ερωτήματα, και μαζί και άλλα που αφορούν την καταστολή και παρεμπόδιση κομμάτων και οργανώσεων που αντιπαλεύουν το καπιταλιστικό κίνημα».

Επίσης επιτέθηκε σε συνδικαλιστές λέγοντας ότι σήμερα φοβούνται για τις καρέκλες και αντιδρούν στο "και πέντε".

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, η ΓΓ του ΚΚΕ επισκέφθηκε αρχικά τα γραφεία των Μινωικών Γραμμών και συνομίλησε με εργαζόμενους και στη συνέχεια τον ΟΤΕ.

Το βράδυ, θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στα Λιοντάρια.