ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένουν κατά του μεσοπρόθεσμου Ρομπόπουλος και Κουρουμπλής

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2011, 11:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επιμένουν κατά του μεσοπρόθεσμου Ρομπόπουλος και Κουρουμπλής
Facebook Twitter Whatsapp
Το δίλημμα που βιώνουν πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με την υπερψήφιση ή μη το Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου εξέφρασε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το Σάββατο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος.
Το δίλημμα που βιώνουν πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με την υπερψήφιση ή μη το Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου εξέφρασε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το Σάββατο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος. «Ζούμε έναν εφιάλτη, από τη μια υπάρχει χρεοκοπία, από την άλλη υπάρχει ένα αδιέξοδο, ένα μεσοπρόθεσμο απάνθρωπο» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Είμαι αρνητικός να ψηφίσω το μεσοπρόθεσμο, και πιστεύω ότι δεν θα βγει κιόλας, ο κόσμος δεν αντέχει αυτά τα μέτρα πια. Τους ξυρίσαμε κόντρα, τους γδάραμε, να πιάσουμε και τους υπόλοιπους. Το Μεσοπρόθεσμο είναι βαρέλι χωρίς πάτο» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πάντως ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα υπερψηφίσει ή όχι το πρόγραμμα, κάτι που θα πράξει τη Δευτέρα.

«Αν δώσουμε τώρα γη και ύδωρ, μετά δεν θα έχουμε τίποτε να δώσουμε. Είμαστε σε ένα αεροπλάνο που χάνει ύψος, μας πήρανε τηλέφωνο και είπανε ‘πετάξτε τους κινητήρες’ δηλαδή τις κρατικές επιχειρήσεις που δίνουν ανάπτυξη στη χώρα» τόνισε.

Ο κ. Ρομπόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσανατολίσει τις προσπάθειές της στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Ταυτόχρονα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο άφησε μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, εάν -όπως είπε- δεν υπάρξουν δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για πιο δίκαια μέτρα.

«Για έναν που ζει την ιδιότητα του βουλευτή είναι από τις πιο βασανιστικές στιγμές της ζωής του. Βιώνω δύσκολες στιγμές. Η πίεση του κόσμου εκφράζει την αγωνία την ανησυχία και κάποιοι το μαρτύριο της φτώχειας» σημείωσε.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι ανήκει σε μία κυβερνητική παράταξη που καλείται μόνη της να σηκώσει το βάρος των μέτρων.

«Το πολιτικό σύστημα αποδεικνύεται αδύναμο και ανίκανο. Έστειλα σημείωμα με 15 σημεία και περιμένω δεσμεύσεις της κυβέρνησης, βάζω ζητήματα που με λίγη αποφασιστικότητα μπορούν να μαζευτούν χρήματα» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, ενώ δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα.

Από την πλευρά της, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου, φαίνεται ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ φέρεται διατεθειμένη να παραιτηθεί από βουλευτής.