ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα: «Μέγγενη στο λαό για 40-50 χρόνια»

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2011, 14:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παπαρήγα: «Μέγγενη στο λαό για 40-50 χρόνια»
Facebook Twitter Whatsapp
Τον λαό να απαντήσει στα μέτρα που του επιβάλλονται με πόλεμο, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, κάλεσε σήμερα από τα Χανιά η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Τον λαό να απαντήσει στα μέτρα που του επιβάλλονται με πόλεμο, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, κάλεσε σήμερα από τα Χανιά η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, "πάνω από όλα, η αξιοπρέπεια σήμερα ενός λαού, μεταφράζεται σε, δεν χρωστάω τίποτα, με τον αγώνα μου θα σας τα πάρω όλα. Η αξιοπρέπεια του λαού, σήμερα συνδέεται με την λεβέντικη απάντηση στους εκβιασμούς, συνδέεται αποφασιστικά με την πάλη, τόσο εναντίον της στρατηγικής που ακολουθείται σήμερα στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως αν έχουμε ΠΑΣΟΚ , Νέα Δημοκρατία κεντροαριστερά , κεντροδεξιά και με την λογική, ότι παλεύω μαζί με όλους τους λαούς της Ευρώπης για την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της Ελλάδας και όσο γίνεται περισσοτέρων χωρών".

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η κυρία Παπαρήγα ο πόλεμος που γίνεται σήμερα ενάντια στο λαό είναι συστηματικός και μακροχρόνιος ενώ υποστήριξε ότι με το νέο δάνειο που θα λάβει η χώρα μας, ο λαός δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ.

"Απέναντι στον πόλεμο που εξαπολύεται, ο λαός πρέπει να απαντήσει με το δικό του πόλεμο, τον επιθετικό πόλεμο. Όταν ο εχθρός σου επιτίθεται τότε εσύ δεν πρέπει ούτε να τον παρακαλείς να σταματήσει την επίθεση γιατί είναι αποφασισμένος ούτε να του φιλάς το χέρι για να τον καλοπιάσεις ούτε πολύ περισσότερο να σκύψεις το κεφάλι. Συστηματικός μακροχρόνιος πόλεμος καινούργιες φάσεις, εξαπολύεται αυτές τις μέρες, με το μεσοπρόθεσμο με τον εφαρμοστικό νόμο και κυρίως με το νέο δάνειο μαμούθ που λένε, 140 δις που θα δώσουν στο ελληνικό κράτος στην Ελλάδα για να πριμοδοτήσουν την κερδοφορία για να πάρουν πίσω οι πιστωτές αυτά που τους χρωστάει η πλουτοκρατία του τόπου και όχι ο λαός" είπε χαρακτηριστικά.

Από τα Χανιά η κυρία Παπαρήγα υποστήριξε ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται ο λαός μπαίνει "στη μέγγενη" και κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι στα εκβιαστικά όπως είπε, διλλήματα που τους θέτουν.

"Κυριολεκτικά βάζουν τον ελληνικό λαό σε μια μέγγενη για 40 και 50 χρόνια και δεν ξέρω αν και όλο τον 21ο αιώνα.Βεβαίως όλα αυτά θα συμβούν αν ο ελληνικός λαός κρατήσει την στάση που κράτησε μέχρι τώρα.Είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός η μεγάλη του πλειοψηφία θα αντιδράσει θα αντεπιτεθεί

Τούτη την ώρα πρέπει να επιστρέψει τον εκβιασμό που συστηματικά ασκεί η κυβέρνηση , η Ε.Ε και άλλα κόμματα στην βουλή ανεξάρτητα αν θα ψηφίσουν η όχι το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικο, να επιστρέψει τον εκβιασμό ο οποίος είναι απαράδεκτος , ωμός και άκρως επικίνδυνος.Ένας εκβιασμός που θέλει να μεταβάλει τον ελληνικό λαό σε ένα λαό, μη σκεπτόμενο.

Ο λαός πρέπει να κηρύξει ένα επιθετικό πόλεμο, πριν από όλα συνειδησιακά να μην υποκύψει στον εκβιασμόΚαι πρέπει να διεκδικήσει να τα πάρει όλα όσα του χρωστάνε, όσο γίνεται πιο γρήγορα," τόνισε μεταξύ άλλων.

Η κυρία Παπαρήγα που από χθες πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, θα μιλήσει το βράδυ σε ανοικτή συγκέντρωση του κόμματος της στα Χανιά.