ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: «Τα μέτρα που πήρα είναι βαριά αλλά αναγκαία»

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2011, 20:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βενιζέλος: «Τα μέτρα που πήρα είναι βαριά αλλά αναγκαία»
Facebook Twitter Whatsapp
«Υπαρξιακά αναγκαίες σωστικές κινήσεις» χαρακτηρίζει τα νέα φορολογικά μέτρα με γραπτή δήλωση που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επιχειρώντας να κατευνάσει τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκύψει από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
«Υπαρξιακά αναγκαίες σωστικές κινήσεις» χαρακτηρίζει τα νέα φορολογικά μέτρα με γραπτή δήλωση που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επιχειρώντας να κατευνάσει τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκύψει από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. «Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι και βαριά και σε πολλά σημεία τους άδικα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «ανέλαβα την ευθύνη να τα εισηγηθώ, πριν κλείσω καλά καλά μια εβδομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών, γιατί μόνο έτσι εξυπηρετείται τη στιγμή αυτή μια αδήριτη εθνική ανάγκη.»

  
Ο ίδιος είπε πως «τα 12 δις αυτής της πέμπτης δόσης είναι απολύτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση των ταμειακών αναγκών του δημοσίου, που είναι στην πραγματικότητα εξυπηρέτηση των άμεσων και ζωτικών αναγκών των πολιτών».

Επανέλαβε μάλιστα, τον σχεδιασμό για το επόμενο βήμα που περιλαμβάνει 3 σημεία:

   
-Πρώτον, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, χωρίς την οποία δεν πιάνουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.

-Δεύτερον, την άμεση αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας και τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα αίρει αδικίες και αντιφάσεις και θα αποκαθιστά την ηθική και κοινωνική ισορροπία των μέτρων

-Τρίτον, την διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης που θα έχει έντονα αναπτυξιακά που θα οδηγεί πράγματι την Ελλάδα όχι μόνο στις αγορές αλλά και στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής και οικονομικής ανεξαρτησίας της.

   
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «υπονομεύεται η συλλογική ψυχολογία της χώρας και επικρατεί μια αίσθηση αδιεξόδου και αδικίας, χωρίς παράλληλα να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη μιας ολοκληρωμένης αντιπρότασης που να είναι λιγότερο επώδυνη για τους πολίτες και ταυτόχρονα ασφαλής και όχι επικίνδυνη γι αυτούς και την εθνική οικονομία.»

«Τις επόμενες μέρες στη Βουλή θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε όλες τις πικρές και σκληρές αλήθειες, έτσι ώστε ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη των επιλογών του», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.