ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σόιμπλε: «Εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο δεν θα δοθεί η πέμπτη δόση»

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2011, 14:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σόιμπλε: «Εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο δεν θα δοθεί η πέμπτη δόση»
Facebook Twitter Whatsapp
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε ότι ή μη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αυτή την εβδομάδα, θα «μπλοκάρει» την καταβολή της αναγκαίας πέμπτης δόσης, αναφέρει το Reuters.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε ότι ή μη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αυτή την εβδομάδα, θα «μπλοκάρει» την καταβολή της αναγκαίας πέμπτης δόσης, αναφέρει το Reuters. «Εάν καταψηφιστεί το πακέτο μέτρων, ενδεχόμενο που κανείς δεν πιστεύει ότι θα συμβεί, τότε οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ θα πάψουν να υφίστανται και δεν θα αποδεσμεύσουν την πέμπτη δόση», δήλωσε την Κυριακή στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Η σταθερότητα της ευρωζώνης θα τεθεί σε κίνδυνο και θα πρέπει να αποτρέψουμε τον κίνδυνο μετάδοσης και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» επεσήμανε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε την κλιμάκωση της κρίσης αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Αποτελεί ευθύνη μας».

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο για την ψήφιση των νέων μέτρων.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι ανέμενε την εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών σε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης, αφού « το να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα ενδιαφέρει όλους τους επενδυτές».


Βαγγέλης Βιτζηλαίος