ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαγκριώτης: «Να στείλουμε μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους μας»

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2011, 19:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μαγκριώτης: «Να στείλουμε μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους μας»
Facebook Twitter Whatsapp
Την πεποίθησή του ότι «πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους εταίρους μας στην Ευρώπη, ότι η αλληλεγγύη τους και η υποστήριξή τους οφείλει να είναι άμεση, αποφασιστική, χωρίς διχογνωμίες και καθυστερήσεις» εξέφρασε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, μιλώντας στη νομαρχιακή συνδιάσκεψη που διοργάνωσε το πρωί η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Καστοριάς.
Την πεποίθησή του ότι «πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους εταίρους μας στην Ευρώπη, ότι η αλληλεγγύη τους και η υποστήριξή τους οφείλει να είναι άμεση, αποφασιστική, χωρίς διχογνωμίες και καθυστερήσεις» εξέφρασε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, μιλώντας στη νομαρχιακή συνδιάσκεψη που διοργάνωσε το πρωί η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Καστοριάς. Στην ομιλία του ο υφυπουργός, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε τρόπο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την πάταξη της φοροδιαφυγής, αυτό όμως είναι δύσκολο και θέλει χρόνο, δεν υπάρχει όμως άλλος δρόμος».

«Από την άλλη, πρέπει το κράτος, ο στενός και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, να γίνουν παραγωγικοί, ανταγωνιστικοί και εξωστρεφείς. Πρέπει να αλλάξει δραστικά η σχέση κόστους-οφέλους. Διαφορετικά δεν πρόκειται να δούμε ανάπτυξη ούτε θέσεις απασχόλησης» εκτίμησε ο κ.Μαγκριώτης προσθέτοντας ότι «όλα αυτά είναι δική μας εσωτερική υπόθεση και πρέπει να τα υλοποιήσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα, γι΄ αυτό γίνονται και λάθη, υπάρχουν και αδικίες, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, λάθη και αδικίες που μπορούν και πρέπει να διορθωθούν και θα διορθωθούν».