ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: «Θα καλέσουμε τα τανκς να προστατεύσουν τις τράπεζες»

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2011, 19:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πάγκαλος: «Θα καλέσουμε τα τανκς να προστατεύσουν τις τράπεζες»
Facebook Twitter Whatsapp
«Τεράστια βλακεία» χαρακτηρίζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος της προτάσεις εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή, ενώ την ίδια ώρα διαβλέπει δυσκολίες στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τον εφαρμοστικό νόμο, προβλέποντας χάος και... τανκς για την προστασία των τραπεζών σε περίπτωση πτώχευσης.
«Τεράστια βλακεία» χαρακτηρίζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος της προτάσεις εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή, ενώ την ίδια ώρα διαβλέπει δυσκολίες στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τον εφαρμοστικό νόμο, προβλέποντας χάος και... τανκς για την προστασία των τραπεζών σε περίπτωση πτώχευσης. Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo υποστηρίζει ότι αυτοί που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη είναι «βλάκες». «Μπορεί να είναι αναλυτές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και οικονομολόγοι, αλλά και μόνο που το λένε συνιστά τεράστια βλακεία» λέει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Κατά την άποψη του κ. Πάγκαλου, η επιστροφή στη δραχμή θα σήμαινε ότι την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα περικυκλώνονταν από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία. «Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη συνολικά» εξηγεί ο κ. Πάγκαλος.

Θεωρεί ακόμη ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί τελικά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Δεν γίνει όμως το ίδιο με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου και τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών. Όπως λέει στα πεδία αυτά ενδεχομένως και να υπάρξουν προβλήματα, καθώς θεωρεί πιθανό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν «κατά».


Πηγή: imerisia.gr-newpost.gr