ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίκης Θεοδωράκης: «Η Ελλάδα φιλιππινέζα της τρόικας και του ΔΝΤ»

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2011, 23:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μίκης Θεοδωράκης: «Η Ελλάδα φιλιππινέζα της τρόικας και του ΔΝΤ»
Facebook Twitter Whatsapp
Έκκληση σε όλους τους πολίτες να πάνε στην πλατεία Συντάγματος και να διαδηλώσουν μαζί με τους αγανακτισμένους την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, απηύθυνε ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» στην κεντρική πλατεία της Νάουσας.
Έκκληση σε όλους τους πολίτες να πάνε στην πλατεία Συντάγματος και να διαδηλώσουν μαζί με τους αγανακτισμένους την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, απηύθυνε ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» στην κεντρική πλατεία της Νάουσας. Είπε, μάλιστα, πως αν μπορούσε θα πήγαινε και ο ίδιος να πάρει μέρος στη διαδήλωση, όπως παλιά.

Επέκρινε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο γιατί καταφέρεται εναντίον των «αγανακτισμένων» και σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να τοποθετούνται φράχτες στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι στους διαδηλωτές.

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι υπέρ του Μνημονίου, κατηγόρησε την κυβέρνηση Παπανδρέου για «εθνική μειοδοσία» και τόνισε πως η Ελλάδα κατάντησε «Φιλιππινέζα» της τρόικας και του ΔΝΤ.

Θυμήθηκε το Νοέμβριο του 1961 που είχε πάει στη Νάουσα να δώσει συναυλία και τότε τον είχαν πετροβολήσει οι παρακρατικοί, μαζί με τον Γρ. Μπιθικώτση, την Α. Παίζη και το Θ. Λειβαδίτη.