ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο εφιάλτης των πρόωρων εκλογών «στοιχειώνει» πλέον το Μαξίμου

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 07:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο εφιάλτης των πρόωρων εκλογών «στοιχειώνει» πλέον το Μαξίμου
Facebook Twitter Whatsapp
Μία μετά την άλλη οι εταιρείες δημοσκοπήσεων φέρνουν τη ΝΔ να προηγείται του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, παγιώνοντας την άποψη ότι το κυβερνών κόμμα διολισθαίνει και προκαλώντας εφιάλτες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μία μετά την άλλη οι εταιρείες δημοσκοπήσεων φέρνουν τη ΝΔ να προηγείται του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, παγιώνοντας την άποψη ότι το κυβερνών κόμμα διολισθαίνει και προκαλώντας εφιάλτες στο Μέγαρο Μαξίμου. Χθες ήταν η σειρά της Marc. Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο Έθνος της Κυριακής εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 21,4% έναντι 20% του ΠΑΣΟΚ και το χειρότερο, να προηγείται στην παράσταση νίκης με 54,9% έναντι 22,4% του ΠΑΣΟΚ, αν και το 70% δηλώνει ότι μια μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ  θα ακολουθούσε παρόμοια πολιτική με αυτή της σημερινής κυβέρνησης.

Λίγο ενδιαφέρει αν η αυτοδυναμία δημοσκοπικά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Στο Μέγαρο Μαξίμου, γνωρίζουν ότι αυτά τα ευρήματα, σε συνθήκες πραγματικών εκλογών, δίνουν αυτοδυναμία. Αλλά και αν δεν δώσουν, οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού γνωρίζουν καλά ότι σε συνθήκες ακυβερνησίας, στις νέες εκλογές, ο πρώτος τα παίρνει όλα.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να ξεπεραστεί ο κάβος του Μεσοπρόθεσμου, έστω και αν χρειαστεί να κλείσουν τα μάτια στην περίπτωση που ψηφιστεί με πλειοψηφία μικρότερη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και η χώρα να μην οδηγηθεί σε εκλογές.

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να λέει ότι δεν είναι προσκολλημένος στην  καρέκλα του και να το εννοεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι του αρέσει η ιδέα να σκάσει με κρότο σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο χρόνων από την ημέρα που ανάλαβε τη διακυβέρνηση. Και δη, έχοντας ήδη βυθίσει την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε ανέχεια, ανασφάλεια και κατάθλιψη.

Μόνος τρόπος ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης- εκτιμάται ότι είναι, η ανάπτυξη για την οποία άρχισε να ομιλεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν φυσικά τα όσα λέγονται πάρουν σάρκα και οστά και αν μέχρι τότε η κυβέρνηση δεν οδηγηθεί στις κάλπες από την κοινοβουλευτική της ομάδα.